Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ PROTON İSVEÇTE GÖRÜNTÜLENDİ

Malezyalı otomobil üreticisi Proton, küresel pazara otomobil temin etmekten vazgeçmiyor. Proton markasının yeni Global Şehir Otomobili (GSC...

Malezyalı otomobil üreticisi Proton, küresel pazara otomobil temin etmekten vazgeçmiyor. Proton markasının yeni Global Şehir Otomobili (GSC) markayı dünya çapında yeniden temsil edecek model olmaya hazırlanıyor. 


Yeni Proton modeli İsveç’in kuzey kısmında, kuzey kutup dairesi yakınlarında test sürüşü sırasında görüntülendi. Proton’un bu yeni modelini A ve B segmentleri arasında konumlandırması bekleniyor. Yeni Proton Nissan Micra ve Nissan Note modelleri arasında kalacak. 

Casus fotoğrafları yakalayan fotoğrafçıya göre Proton’un test sürüşleri sırasında ESP sisteminden daha fazla fayda sağlanması için Continental marka lastikler tercih edilmiş. 

Şayet Proton, test sürüşleri devam eden ufak modeli ile Euro NCAP testlerine takılmak istemiyor. Yeni modeli Savvy modelinin yerine konumlandıracak olan Proton, yeni aracını Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacak, ancak gerçek piyasaya çıkış tarihi daha sonra olacak. 

Savvy modelinden daha büyük boyutlara sahip olacak yeni Proton, aynı segmentte yer alan daha küçük modellerin bir adım önüne geçecek. İç tasarımı da görüntülenen yeni Proton’un konsolunda Preve ve Suprima S modellerinde olduğu gibi kırmızı detaylı göstergeler ve çoklu bilgi sistemine rastlanıyor. 

P2-30A olarak adlandırılan model soğuk hava testleri sırasında Proton Gen 2 modelinin jantları ile görüntülendi. Köşeli arka farları ile Skoda Citigo modelini andıran Proton’un yeni hatchback modelinin genel hatları ise Hyundai i10 modelini anımsatıyor. 

Aracın ismini belirlemek için bir yarışma da düzenleyen Proton, kazanan kişiye aracın üst donanım seviyesine sahip otomatik vitesli versiyonunu hediye edecek.(arabalar)

Hiç yorum yok