Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ VOLKSWAGEN POLO TEMMUZDA SATIŞTA

Volkswagen’i küçük sınıfta temsil eden Polo; gövde, kabin içi ve daha verimli motor seçenekleriyle kapsamlı şekilde güncellendi. Yaz ayları...

Volkswagen’i küçük sınıfta temsil eden Polo; gövde, kabin içi ve daha verimli motor seçenekleriyle kapsamlı şekilde güncellendi. Yaz aylarında satışına başlanacak olan yeni Polo, VW’nin en çok satan modeli olma unvanını devam ettirme niyetinde. 

1975 yılında tanıtıldığından beri 14 milyon adedin üstünde satılan küçük VW, yeni modeliyle Golf sürücülerinin yakından tanıdığı bazı özelliklere de kavuştu. Tüm yeni Polo’lar çarpışma engelleyici otomatik fren sistemiyle donatılırken, şehir içi acil fren sistemi ve otomatik hız sabitleyici gibi opsiyonel donanımlar da dikkat çekiyor. 

Ayrıca, yine opsiyonel donanımda bulunan spor süspansiyon sistemi, elektronik kontrollü amortisörlere sahip ve böylece sertlik derecesi ayarlanabiliyor. VW’nin Golf’de kullandığı modüler bilgi-eğlence sistemi de yeni Polo’da yer alıyor. 


Dokunmatik ekrana sahip olan bu sistem, yakınlık sensörüne de sahip. Yeni Volkswagen polo’nun kaputunun altında ise yakıt ekonomisi yüzde 21′e varan oranlarda iyileştirilen motorlar bulunuyor. 

Tüm motorlar şimdiden Euro6 normlarını karşılıyor. Yeni üç ve dört silindirli güç ünitelerine yer verilen Polo’da 60 ve 75 HP’lik versiyonları bulunan 1.0 lt’lik baz motorun yanısıra 90 ve 110 HP’lik güç seçenekleri sunan 1.2 TSI motor da bulunuyor. İki silindiri devre dışı bırakma olanağı da sunan 1.4 lt’lik 150 Hp TSI motor da 10 HP artan gücüyle Polo’nun kaputunun altında yer alıyor. 

İlk etapta en güçlü motor seçeneği olan bu motorun dışında elbette gelecek yıl GTI versiyonu da tanıtılacak. Daha önce dizel motorla tanıdığımız BlueMotion versiyonuysa artık üç silindirli, 1.0 lt’lik 90 HP turbo motoru kullanacak. 94 g/km’lik CO2 emisyonuyla dikkat çeken bu motorun ortalama tüketimi 3.5 lt/100 km. 

Dizel cephesinde ise iki yeni üç silindirli 1.4 lt motor bulunuyor. 75 ve 90 HP’lik iki seçeneği bulunan TDI motorlar, eski 1.6 lt’lik TDI’ın yerini alacak. Yeni VW Polo’nun tasarımındaysa ciddi değişiklikler yok. Yeniden tasarlanmış tampon ve ızgaraya rağmen ilk nesilin çizgileri büyük ölçüde korunmuş. 

Arkada da stop lambaları ve tamponlarda değişikliklere yer verilmiş. Yeni Polo’da bundan böyle LED farlar opsiyonel olarak sunulacak. Kabindeyse orta konsolda bir takım yenilikler mevcut. Isıtma ve havalandırma kontrolleri de elden geçirilmiş. 

Ayrıca direksiyon simidi tamamen yeniden tasarlanmış durumda. Yeni Polo, Avrupa’da nisan ayından itibaren sipariş toplamaya başlayacak. İlk teslimatların ise temmuz ayı sonlarında olacağı bekleniyor.(automagg)

Hiç yorum yok