Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HONDA CİVİC TYPE R CONCEPT CENEVRE AUTOSHOWDA TANITILDI

Nürburgring Pisti’nde yatıp kalkan Honda mühendisleri, önden çekişli tur rekorunu geçmeye and içmiş gibiler. Seat Leon Cupra’nın Renault Me...

Nürburgring Pisti’nde yatıp kalkan Honda mühendisleri, önden çekişli tur rekorunu geçmeye and içmiş gibiler. Seat Leon Cupra’nın Renault Megane Trophy’den aldığı tur rekoru bakalım Civic’e gidecek mi? 

Otomobil, her detayıyla etkileyici ancak, çift katlı arka kanada entegre LED’ler için çılgınca yorumunu yapabiliriz. Aracın seri üretime geçtiğinde konsept haline göre çok fazla değişmeyiceğini açıklayan Honda yetkilileri umarız haklı çıkarlar. 

Konseptteki 20 inçlik jantlar seri üretimde 19 inç’e düşürülebilir fakat genel hatların büyük ölçüde aynı kalacağı iddia ediliyor. Type R artık atmosferik motordan vazgeçiyor ve rakipleri gibi turbolar sınıfına dahil oluyor. 

2.0 lt’lik dört silindirli ve direkt enjeksiyonlu turbo motoru gücü açıklanmadı ama 280 HP’nin üstünde olacağı düşünülüyor. Honda mühendisleri, Vtec özelliklerini korumak ve yüksek devirli bir motor üretmeyi istedikleri için güç çıkışıyla fazla ilgilenmediklerini söylüyorlar. Yani bu yeni motor turbo ile yapay kaslara değil safkan beygirlere sahip olacak gibi görünüyor.(automagg)

Hiç yorum yok