Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

PORSCHE YENİ BOXSTER VE CAYMAN GTS’Yİ TANITTI

Otomobilin ayırt edici bir diğer özelliği de Sport Chrono paketi ve Porsche aktif süspansiyon yönetiminin (PASM) standart olarak sunuluyor ...

Otomobilin ayırt edici bir diğer özelliği de Sport Chrono paketi ve Porsche aktif süspansiyon yönetiminin (PASM) standart olarak sunuluyor olması. 

Böylece sürücü, süspansiyon sertliğini ayarlayabildiği gibi motorun gaz tepkisi üstünde de söz sahibi olabiliyor. Sport tuşuna basıldığında; motor, gaz pedalının kullanımına daha duyarlı hale geliyor ve devir sınırlayıcı da daha üst bir seviyeye çekiliyor. 

Sport Plus modunda ise aynı anda hem şasi hem motor hem de şanzıman performansı bambaşka bir boyuta yükseliyor. Sport Plus sistemi devredeyken otomobilin 0-100 km/s hızlanması 0.3 sn iyileşiyor ve 4.7 sn’ye iniyor. 

Kalkış kontrol fonksiyonunu da içeren yedi ileri çift kavramalı PDK şanzıman da Boxster GTS’de yer alıyor. Altı ileri manuel şanzımanlı GTS versiyonu ise 280 km/s eşiğini aşan (281 km/s) ilk Boxster olma unvanına da sahip. 

GTS, görünüm olarak da kardeşlerinden daha sportif. Arkada 265/35, önde ise 235/35 ebadında lastiklere sahip olan otomobil, 20 inçlik Carrera S alaşım jantlarıyla göz dolduruyor. GTS’de sürüş yüksekliğini 20 mm düşüren opsiyonel spor şasi opsiyonu da bulunuyor. 

PORSCHE CAYMAN GTS PORSCHE CAYMAN GTS 
Porsche, Boxster gibi Cayman’in de GTS versiyonunu duyurdu. Boxster’da 330 HP üreten motor, Cayman’de 340 HP’ye ulaşıyor. Manuel şanzımanlı versiyonda 285 km/s’ye ulaşan maksimum hız, PDK’da ise 283 km/s olarak açıklanıyor. 

Cayman GTS’nin 0-100 km/s hızlanmasıysa PDK şanzıman ve Sport Plus modunda 4.6 sn’ye kadar düşüyor. Tüm bu performansa rağmen ortalama tüketimin de 8.2 lt/100 km oluşu ise Alman mühendisliğinin bir mucizesi.(automagg)

Hiç yorum yok