Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VOLKSWAGEN GOLF 40 YAŞINDA

2 milyon 150 bin adet satılan efsanevi Beetle’ın halefi olarak Giorgio Giugario tarafından tasarlanan Golf, sadece iki yılda bir milyon üre...

2 milyon 150 bin adet satılan efsanevi Beetle’ın halefi olarak Giorgio Giugario tarafından tasarlanan Golf, sadece iki yılda bir milyon üretim barajını aştı. 

1976′da üretilen Golf D ve 1982′de ortaya çıkan Golf GTD ile dizel modasını başlatan Golf, 76′da bir başka efsane olan GTI ile dinamizm isteyenleri de kendine çekmeyi başardı. 

1979′da satılmaya başlayan cabrio model, dünyanın en çok satan üstü açık modeli olma unvanını da elde etti. 1983 Ağustos’unda tanıtılan ikinci nesil Golf de yenilik dizisini sürdürdü. Kompakt sınıfta ilk ABS fren sisteminin sunulmasının yanında, syncroGolf ile birlikte dört tekerlekten çekişli bir Golf modeli de aileye katıldı. 

1991′de tanıştığımız üçüncü nesille birlikte güvenlik daha ön plana çıkarken, 1992′de ön hava yastıkları sunulmaya başladı, 1996′daysa ABS standartlaştırıldı. VR6 ile kompakt sınıfa altı silindiri de armağan eden Golf III, 1993′de direkt enjeksiyonlu TDI dizel motora da geçti. 

1998′de tanıştığımız dördüncü nesil Golf, ilk direkt enjeksiyonlu benzinli motor (FSI), standart baş hava yastıkları ve 2003 yılında sunulan devrimci çift kavramalı DSG şanzıman gibi ilklere imza attı. Ayrıca 250 km/s hıza ulaşan R32 de Golf IV ile birlikte hayatımıza girdi. 

Golf V’e gelindiğinde lazer kaynağı ile birlikte burulma direnci yüzde 35 artırıldı. Yeni dört kollu arka süspansiyon ile donatılan otomobil, yedi ileri DSG şanzımanın yanında dünyanın ilk twincharger yani turbo ve kompresör beslemeli motoruyla da (2006) dikkatleri üzerine çekti. 2006′da Golf plus ve ertesi yıl CrossGolf ile birlikte büyüyen ailede 4.5 lt/100 km’lik tüketimiyle iddialı olan BlueMotion versiyonu da vardı. 

2008′de yetkili satıcılarda yerini alan altıncı nesil Golf, sadece dört yılda 2 milyon 850 bin adet satıldı. Güvenlik adına çok büyük gelişmeler kaydeden Golf VI, EuroNCAP’den beş yıldız aldığı gibi park yardımı gibi destek sistemlerine de sahipti. 

Halen satılmakta olan yedinci nesil Golf ise ağırlığın ciddi şekilde düşürüldüğü model olarak tarihe geçti. 100 kg civarında hafifleyen otomobilin tüketimi de yüzde 23 oranında azaltıldı. TDI BlueMotion modelinde 3.2 lt/100 km’ye kadar inen tüketimin yanında yedinci nesilde elektrikli Golf de tanıtıldı. 

Sonbahar aylarında satışına başlanacak olan Golf GTE, plug-in hybrid aktara organlarıyla 1.5 lt/100 km gibi inanılmaz bir tüketim değerine de imza atabilecek. Golf GTE’yi 50 km boyunca sadece elektirikle kullanmak da mümkün.(automagg)


Hiç yorum yok