Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

GOOGLE SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİL PROJESİNDE PROTOTİP MODEL GELİŞTİRDİ

Modelde ne direksiyon ne de pedal var. Kamera ve sensörlerle donatılmış otomobil ilk testlerini yaptı.  Test modeli maksimum saatte ...

Modelde ne direksiyon ne de pedal var. Kamera ve sensörlerle donatılmış otomobil ilk testlerini yaptı. 

Test modeli maksimum saatte 40 km hıza çıkıyor ve elektrikle çalışıyor. Sürücüsüz otomobil projesine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken internet devi Google bu konuda önemli bir adım atarak 100 prototip otomobili denemek üzere geliştirecek. 

Elektrikle çalışan iki koltuklu otomobil ilk testlerde saatte 40 kilometre hızla sınırlandırıldı. Her otomobilde iki motor bulunacak. Bir motor arızalandığında diğer yedek motor devreye girecek. Google önümüzdeki birkaç senede Kaliforniya eyaleti caddelerinde otomobili kullanmayı hedefliyor. 

SERGEY BRIN İDDİALI Google daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de kullandığı Toyota Prius ve Lexus SUV araçlarına radar kamera ve sensor yerleştirerek sürücüsüz otomobil deneylerini gerçekleştirmişti. 

Google bu kez tamamen kendi prototipini üretmeye karar verdi. Google 100 prototip için hangi üretici ile anlaştığını açıklamadı. Otomobilin maliyeti de şirket tarafından gizli tutuluyor. Google kurucularından Sergey Brin sıfırdan prototip araç üretmenin mevcut modeller üzerinden sürücüsüz araç deneylerine göre daha etkili olacağını belirtti. 

Brin "Proje günümüzde iyi ulaşım hizmeti alamayan insanlar için dünyayı değiştirecek bir proje olacak" diyerek iddiasını ortaya koydu.Hürriyet

Hiç yorum yok