Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

NİSSAN PULSAR İLE KOMPAKT SINIFA GERİ DÖNÜYOR

Nissan, yeni Pulsar modeliyle Volkswagen Golf ve Ford Focus gibi otomobillerin başı çektiği C segmentine geri dönüyor. Sonbaharda Avrupa’da...

Nissan, yeni Pulsar modeliyle Volkswagen Golf ve Ford Focus gibi otomobillerin başı çektiği C segmentine geri dönüyor. Sonbaharda Avrupa’da satışına başlanacak otomobil, Japon markanın İspanya-Barselona’daki fabrikasında üretilecek. 

Nissan, 2006 yılında satışına son verilen Almera’dan beri Qashqai gibi modellere ağırlık vermiş ve kompakt sınıf modelleri geri plana atmıştı. Avrupalı kullanıcıların beklentilerine göre tasarlanan Pulsar ismi aslında yeni değil. 

Bu isim 1978 yılında ortaya çıktı ve Sunny modeli bazı ülkelerde Pulsar adıyla satılıyordu. Hatta Nissan Pulsar GTI-R unutulmaz modeller arasına adını yazdırmış, Grup A versiyonuyla Dünya Ralli Şampiyonası’nda da Nissan’ı temsil etmişti. 

Pulsar’ın tasarımı Qashqai ve X-Trail gibi yeni nesil Nissan modelleriyle benzerlik gösteriyor. 4385 mm’lik otomobil, Juke platformunun uzatılmış versiyonunu kullanıyor. Aks aralığı Golf gibi modellerden daha uzun olan Pulsar’ın arka koltuktaki diz ve omuz mesafelerinin sınıfının en iyisi olduğu iddia ediliyor. 

Üçü de turboyla beslenen iki benzinli ve bir de dizel motoru bulunacak olan Pulsar, 115-190 HP arası güç sunacak. 1.2 lt’lik DIG-T motor 115 HP güç üretirken, performans isteyenler için 190 HP’lik 1.6 lt turbo motor görev yapacak. 110 HP’lik 1.5 dCi da tabii ki unutulmamış. Altı ileri manuel şanzımanların yanında CVT otomatik de ürün gamında yer alacak. 

Otomobilin henüz kabin detayları yayınlanmadı ama Nissan, kalite konusunda oldukça iddialı. Ayrıca Nissan güvenlik kalkanı adı altında şeritten ayrılma uyarısı, kör nokta uyarısı ve nesne tanıma gibi teknolojiler de Pulsar’da yer alacak.(automagg)

Hiç yorum yok