Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SEAT IBIZA CUPSTER CONCEPT

Seat, bu yıl 30’uncu yıldönümünü kutladığı Ibiza için bir konsept geliştirdi. Roadster formuna sahip yeni konsept aracı tasarımıyla oldukça...

Seat, bu yıl 30’uncu yıldönümünü kutladığı Ibiza için bir konsept geliştirdi. Roadster formuna sahip yeni konsept aracı tasarımıyla oldukça dikkat çekici. 

Cupster; yüksekliği, aracı sarmalayan ön cam ve tamamen kaldırılmış tavanıyla, hem sürücü hem de ön koltuktaki yolcu için sıra dışı bir keyif sunuma iddiasıyla tasarlanmış. Ibiza Cupra’nın 180 HP’lik TSI motoru ve DSG çift kavramalı şanzımanınını kullanan konsept model, bu paketle birlikte dinamik anlamda da oldukça iddialı. 

Bu iki kişilik eğlenceli modelin tavanı yok ve klasik ön camı ise daha alçak ve aracı çevreleyecek şekilde planlanmış. Buna karşılık, sürücü ve ön koltuktaki yolcu, seri üretim versiyonundan 80 milimetre daha alçak tasarlanmış oturma pozisyonları sayesinde, daha sportif bir sürüş hissi yaşıyor. 


Cupster, genel olarak Ibiza tasarımına sadık kalsa da tamamen yenilenen oranlara sahip: daha geniş, daha alçak ve hatta daha sportif… 

Direksiyon özel bir deri türü olan anilin deriyle kaplanmış. Saf anilin deri, boya maddesi kullanılmadan renklendiriliyor, bu da onu açık gözenekli, elastik ve mükemmel dokulu bir hale getiriyor. Seat Design tarafından özel olarak tasarlanan ve üretilen araç, yine kendisi için formüle edilmiş bir renkle; ‘turuncu’yla sunuluyor. 

Aracın iç kısmı sadeliği yansıtıyor ve birçok Avrupa ülkesinde düzenlenen Ibiza Trophy’lerden tanınan yarış modellerine dayanıyor. Minimalist detaylar, sürücü bölümündeki siyah Alcantara döşeme ve alçak açılır kapanır koltuklar gerçek bir yarış aracı hissi sağlıyor.(automagg)

Hiç yorum yok