Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

AUDI RS7 SPORTBACK 2014 SON ÇEYREKTE SATIŞTA

Audi, RS7′yi ilk kez 2013 Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı. Aradan 18 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen bir dizi görsel ve teknik...

Audi, RS7′yi ilk kez 2013 Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı. Aradan 18 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen bir dizi görsel ve teknik değişiklikle yenilenen otomobil, hayalleri süslemeye devam edecek gibi görünüyor. 

Otomobilin gövdesinde yapılan değişiklikler ağırlıklı olarak ön tarafta. A7′nin standart versiyonlarına uyumlu hale getirilen ön tamponun yanında ızgara da artık tek çerçeveli. Ayrıca standart olarak LED farlar da sunuluyor. 

Diğer yandan matriks LED’ler de opsiyon donanımda. Bu opsiyonda görsel farklılık yaratılmak için daha koyu grafikler kullanılmış. LED teknolojisi stop lambalarında da yerini almış. Görsel şöleni tamamlayan son unsur da yeniden tasarlanan 20 inçlik jantlar. 

Ayrıca opsiyon olarak 21 inçlik olanlar da sunuluyor. Kabindeyse havalandırma ızgaraları ve direksiyon arkasındaki vites değiştirme pedlerinde değişikliğe gidilmiş. Multimedya arayüzü de daha hızlı çalışması için bundan böyle Nvidia grafik işlemcisinden yararlanıyor. 

Makyajlı RS7, daha önce olduğu gibi 4.0 lt’lik direkt enjeksiyonlu V8 motordan gücünü alıyor. çift turbo tarafından desteklenen V8 motoru, 560 HP güç ve 700 Nm torkuyla hayli iddialı. Torkun 1750-5500 d/d gibi geniş bir devir bandında sabit olarak üretiliyor oluşu, RS7′nin esnekliğini artırıyor. 

Bu güç, yakıt tüketimini dengelemek adına son dişlisi uzatılmış, sekiz ileri tiptronic otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe birden aktarılıyor. Sonuç tabii ki muhteşem bir performans. Audi, 0-100 km/s hızlanmanın sadece 3.9 sn olduğunu iddia ediyor. Maksimum hız ise herzamanki gibi 250 km/s fakat dinamik paket ile birlikte 280 ve 305 km/s’lik maksimum hızlar da mümkün. 

Sıradışı performansa rağmen, gerekmediğinde bir silindir sırasını devre dışı bırakan sistem gibi teknolojilerle yakıt tüketimi de normal değerler içinde kalıyor. Fabrika verisi ortalama tüketim değeri 9.5 lt/100 km. RS7, 2014′ün son çeyreğinde Avrupa’daki müşterileriyle buluşmaya başlayacak.automagg

Hiç yorum yok