Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

JAGUAR F-TYPE PROJECT 7′NİN ÜRETİLECEĞİNİ DOĞRULADI

Jaguar, Le Mans’ı kazanan ünlü D-Type Racer’ın 60′ıncı yıldönümünde yeni F-Type Project 7′nin üretileceğini doğruladı.  Goodwood Fes...

Jaguar, Le Mans’ı kazanan ünlü D-Type Racer’ın 60′ıncı yıldönümünde yeni F-Type Project 7′nin üretileceğini doğruladı. 

Goodwood Festivali’nde boy gösterecek olan otomobil, SO (Special Operations) adı verilen bir takım tarafından üretilecek ve bu takımın başında eski Land Rover Patronu John Edwards bulunacak. İngiliz marka, böylece Mercedes’in AMG’si gibi bir birimi de hayata geçirecek. 


1950′lerden beri Le Mans’ı yedi kere kazanan Jaguar, F-Type Project 7′yi de bu tarih üstüne kurgulamış. 250 adetlik sınırlı bir üretimi olacak otomobil, İngiltere’de 135 bin Pound’a satılacak. 3.9 sn’lik 0-100 km/s hızlanması ve 300 km/s’lik maksimum hızıyla şimdiye kadar üretilen en hızlı seri üretim Jaguar unvanını kazanan F-Type Project 7, 1585 kg’lik hafif sayılabilen ağırlığı ile de dikkat çekiyor. 

Hafifliğin ana nedeni, gövdenin tamamının alüminyum olması ve karbonfiber parçalara da yer verilmesi. Otomobilin 5.0 lt’lik benzinli V8 motoru 575 HP güç üretirken tork ise 680 Nm olarak açıklanıyor.

F-Type R Coupe’den 25 HP daha fazla olan bu müthiş güç, tekerleklere sekiz ileri Quickshift otomatik şanzıman üstünden iletilecek. Arka aksta, gücü zemine daha verimli iletebilmek için ikinci nesil aktif elektronik diferansiyel kilidi bulunuyor. Otomobilin sıradışı performansını dizginlemek için önde 398 mm, arkada ise 380 mm’lik karbonseramik fren disklerine yer verilmiş.Automagg

Hiç yorum yok