Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MINI 5 KAPILI

MINI ürün gamı istikrârlı bir şekilde genişliyor. Şimdiye kadar arka kapıları da olan bir MINI isteyenler Countryman gibi modellerle idare ...

MINI ürün gamı istikrârlı bir şekilde genişliyor. Şimdiye kadar arka kapıları da olan bir MINI isteyenler Countryman gibi modellerle idare ediyordu ama artık beş kapılı bir MINI de var. 

BMW kontrolündeki İngiliz marka, bu modelle birlikte ilk kez premium küçük sınıfta beş kapılı bir modelle temsil edilecek. Yeni MINI üzerinde geliştirilen model, 72 mm artırılmış aks aralığı ile dikkat çekiyor. 

Bu da özellikle arka koltuklarda daha fazla alan ve diz mesafesi anlamına geliyor. Baş mesafesi de 15 mm artırılan otomobilin bagajı 278 lt’ye ulaşmış. Bu değer üç kapılı versiyondan 67 lt daha fazla. 60/40 oranında bölünmüş arka koltuklar sayesinde bagaj hacmini daha da artırmak mümkün. 

Toplam 3982 mm’lik uzunluğu ile üç kapılıdan 161 mm daha uzun olan yeni modelde Cooper S ve Cooper SD versiyonlarında uzunluk 4005 mm’ye kadar çıkıyor. Beş kapılı MINI, ilk olarak iki benzinli ve iki de dizel motorla pazara sunulacak. 

136 HP güç üreten Cooper, üç silindirli turbo motora sahip. Cooper S’de ise silindir sayısı dörde ve güç de 192 HP’ye çıkıyor. Dizel cephesindeyse 116 HP’lik 1.5 lt motor Cooper D’nin gövdesi altını süsleyecek. 

Cooper SD’de ise 170 HP güç üreten ve ilk kez sunulan bir dört silindirli dizel görev yapacak. Altı ileri manuelin yanında altı ileri steptronic otomatik şanzıman seçeneği de sunan beş kapılı MINI, otomatik start/stop gibi sistemlerle yakıt tüketiminde de iddialı. 

Öyle ki, en güçlü versiyon olan Cooper S’in tüketimi dahi 5.5 lt/100 km’ye inmiş durumda. Dizel motorlar ise daha da ekonomik ve Cooper D’de 3.7 lt/100 km’ye kadar iniyor. Beş kapılı da olsa go-kartları andıran klasik MINI sürüş hissi de korunmaya çalışılmış. Ön aks ve çok kollu arka aksta bu modele özgü modifikasyonlar yapılmış. 

Serinin en hızlı versiyonu olan Cooper S, 192 HP güç ve 280 Nm tork (overboost’la 300 Nm) üreten 1998 cc’lik turbo motoruyla oldukça iddialı. 0-100 km/s hızlanmasını 6.8 sn’de (otomatik) tamamlayan otomobilin maksimum hızı 230 km/s’ye ulaşıyor. Manuel şanzımanlı versiyonun değerleriyse sırasıyla 6.9 sn ve 232 km/s. 

MINI’nin yeni üç silindirli 1.5 lt motoru 136 HP gücü ve 220 Nm torkuyla performans anlamında sorunsuz. 207 km/s’ye ulaşan maksimum hızın yanında, 0-100 km/s hızlanma da otomatik şanzımanda 8.1 sn ile oldukça başarılı. Performans konusunda dizeller de benzinlilerle yarışıyor. Cooper SD, 360 Nm’lik torkuyla 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 sn’de tamamlıyor.automagg

Hiç yorum yok