Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ VOLKSWAGEN PASSAT TANITILDI

Volkswagen, Almanya Potsdam’da bulunan VW Tasarım Merkezi’nde düzenlenen törenle, tamamen yenilenen Passat’ı tüm dünyaya duyurdu.  E...

Volkswagen, Almanya Potsdam’da bulunan VW Tasarım Merkezi’nde düzenlenen törenle, tamamen yenilenen Passat’ı tüm dünyaya duyurdu. 


Ekim ayındaki Paris otomobil Fuarı’nda resmi olarak tanıtılacak yeni model, 41 yılda dünya çapında 23 milyon adet üzerinde satış gerçekleştiren otomobilin sekizinci nesli olarak dikkat çekiyor.

Tasarımından teknolojisine ve motorlarına kadar her detayı yeni olan VW Passat, yakıt ekonomisinde yüzde 20 oranında daha ekonomik.  Ayrıca modele bağlı olmak üzere 85 kg’ye varan oranda ağırlığı da azaltılan otomobil, plug-in hibrid bir modele de sahip olacak. 


2791 mm’lik aks aralığı eski modelden 79 mm daha uzun olan Passat, buna rağmen 4767 mm’lik uzunluğu ile yedinci nesilden çok az oranda da olsa daha kısa. Yüksekliği de 14 mm azalan (1456 mm) otomobilin genişliği ise artmış ve 1832 mm’ye ulaşmış. 

Uzunluk ve yükseklikteki düşüşe rağmen kabindeki bacak ve baş mesafesinin artırılması nedeniyle Alman tasarımcılar övgüyü hak ediyor. Ayrıca bagaj hacmi de eskisinden daha geniş. Yeni Passat’ın kabininde de sofistike tasarımın izleri görülüyor. 

Opsiyonel olan Aktif Bilgi Ekranı, gösterge tablosunda 12.3 inçlik TFT ekrana sahip. Modüler bilgi ve eğlence sistemiyle de dikkat çeken yeni Passat’ın 360 derecelik alan izleme ve yeni nesil park yardım sistemi de ön plana çıkıyor. 


Passat, yeni geliştirilen sistemle dik alanlara da kendi kendine park edebiliyor. Şehir içi acil frenleme gibi radar ve kamera temelli birçok güvenlik donanımına da sahip olan otomobil, tüm bu özellikleriyle premium modellere göz kırpıyor. 


240 HP güç üreten 2.0 lt’lik bi-turbo dizel motor seçeneği bulunacak olan Passat, 500 Nm’lik olağanüstü torkuyla 2.0 lt dizeller arasında eşsiz bir noktaya taşınıyor. Bu motor sadece yeni nesil yedi ileri DSG otomatik şanzıman ve 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte sunulacak. 


Yeni Passat’ın plug-in hibrid modeli ise sadece pil gücüyle 50 km’lik bir menzile sahip. Toplam menzil ise 960 km’yi geçiyor. Daha fazla detayın Paris Otomobil Fuarı’nda açıklanacağı yeni VW Passat’ın Avrupa satışına 2015 yılının ilk yarısında başlanması bekleniyor.

Hiç yorum yok