Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ SKODA FABİA PARİS AUTOSHOWDA SERGİLENECEK

Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan Çek otomobil üreticisi Skoda, bir önceki modele göre %17 daha az yakıt tüketecek yeni Fabia modelini Pa...

Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan Çek otomobil üreticisi Skoda, bir önceki modele göre %17 daha az yakıt tüketecek yeni Fabia modelini Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtacak. 

Tamamen yenilenecek motor seçeneklerine sahip olacak yeni Skoda Fabia, düşük yakıt tüketimini hem bu yeni motorlara hem de daha azalan ağırlığına borçlu. Skoda yenilenen süper mini Fabia’ya tamamı Euro 6 emisyon standartlarında olan 4 yeni benzinli ve 3 dizel motor seçeneği ekliyor. Skoda’nın 3 ve 4 silindirli benzinli motor seçenekleri Volkswagen Grubu’nun MQB platformu üzerinde konumlandırılacak.

1.0 litrelik MPI 3 silindirli motor direkt enjeksiyonlu üretilirken, 1.2 litrelik motor seçeneği ise 4 silindire sahip ve TSI teknolojisinin kullanıyor. Bu motor seçenekleri ile birlikte yeni Skoda Fabia 60 beygirden 110 beygire kadar değişen ünitelerle sunulacak. Dizel motor seçenekleri ise alüminyum alaşımlı bloklara sahip olan 3 silindirli 1.4 litrelik üniteden oluşacak. 

Skoda bu motor seçeneğini 75 beygirden 105 beygire kadar değişen 3 farklı seçenek halinde sunacak. Tüm motor ve donanım seviyelerinde start stop sistemi ve kinetik enerji geri kazanımı teknolojisi standart olarak sunulacak, DSG çift debriyajlı şanzıman ise opsiyonel olarak sunulacak. 

2015 yılının sonlarına doğru ise Skoda en verimli Fabia model piyasaya sürecek: özel aerodinamik iyileştirmeler yapılan karoseri, özel optimize edilmiş lastikleri, kinetik enerji geri kazanım sistemi ve start stop sistemi ile 75 beygirlik 1.4 TDI motora sahip Fabia GreenLine. Tüm bu iyileştirmelerin ardından Skoda Fabia GreenLine 100 kilometrede yalnızca 3.1 litre yakıt tüketecek. Aynı motor seçeneğine yeni Volkswagen Polo’da da yer verilecek.(arabalar)

Hiç yorum yok