Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

AUDİ A9 2017 DE YOLLARDA OLACAK

Audi, lüks modeli A8’in üzerine konumlandıracağı sıradışı yeni amiral gemisi A9 üzerinde çalışıyor. Firmanın 2017'de yollarda olmasın...

Audi, lüks modeli A8’in üzerine konumlandıracağı sıradışı yeni amiral gemisi A9 üzerinde çalışıyor. Firmanın 2017'de yollarda olmasını planladığı yeni modeli hakkında detaylar gelmeye başladı. 

İspanyol tasarımcı Daniel Garcia'nın konsepti üzerinde geliştirilen A9, genel tasarımının yanı sıra tek çerçeve ızgarasıyla ön plana çıkacak oldukça sıradışı bir görüntüye sahip olacak. Volkswagen’in MLB platformunun geliştirilmiş versiyonu üzerine inşa edilecek A9, gövdesinde barındıracağı yüksek teknolojiyle birlikte yeni jenerasyon A8'in tüm mekanik ve elektrik aksamını da paylaşacak. 

Audi'nin yeni geliştirdiği alüminyum karoser ve karbonfiber detaylarla birlikte oldukça hafif olması sağlanacak A9'un ağırlığının alt segmentte yer alan A7'nin ağırlığını geçmeyecek. Otomobilin kaputunun altında yeni nesil 300 HP'lik 3 litrelik çift turbo V6 motor ile V8 motorun güncellenmis seçenekleri yer alacak. 

Bununla birlikte bir benzin-elektrik, bir de dizel-elektrik motora sahip 500 HP güç üreten 2 adet plug-in hybrid versiyonları da ilerleyen zamanlarda yollara çıkacak. Yeni modelin versiyonlarına göre 100 bin ila 150 bin dolar arasında bir fiyat etiketi taşıyacağı tahmin ediliyor. Audi A9 kopsepti kasım ayında düzenlenecek Los Angeles Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacak.

Hiç yorum yok