Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

EFSANEVİ MOTOSİKLET MOTO GUZZİ’NİN TARİHİ FABRİKASINDA ÜÇ GÜN

12 - 14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek “Moto Guzzi Open House” ile kapılarını motosiklet tutkunlarına açacak tarihi fabrika; 2014 Mo...

12 - 14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek “Moto Guzzi Open House” ile kapılarını motosiklet tutkunlarına açacak tarihi fabrika; 2014 Moto Guzzi serisiyle test sürüşleri, üretim hatlarında rehberli turlar, ekstrem ve büyüleyici özel gösterilere ev sahipliği yapacak. 

Motosiklet dünyasının en eski ve saygı duyulan markalarından biri olan Moto Guzzi’nin Mandello del Lario kıyısındaki Via Parodi’deki tarihi fabrikasında 12 - 14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik için son hazırlıklar devam ediyor. 

12 Eylül Cuma günü saat 13.00’de Via Parodi 57’deki ünlü altın kartallı kırmızı kapı, benzersiz bir fabrikayı ziyaret etme deneyimin keşfetmek ve yeniden yaşamak isteyen motosiklet tutkunlarını ağırlamak için açılacak. 

Etkinlik ziyaretçileri, restorasyon sonrası antik görkemiyle müzeye dönüştürülen fabrikada rüzgar tüneli ve Guzzi-Parodi MGS01’e kadar teşhirdeki 150’den fazla motosikletin endüstriyel tasarımı ile 1921 yapımı ilk Normale modelini yakından inceleme fırsatı bulacak. Ziyaretçiler ayrıca California 1400’den çeşitli versiyonlarında geliştirilmiş V7’e kadar 2014 serisindeki ana modelleri ücretsiz test etme şansı bulacak ve Lecco ve Varenna girişine kadar motosiklette test sürüşü yapabilecek.

 “Moto Guzzi Open House” etkinliğinde en çok ilgi çekmesi beklenen özeliklerden biri de Custom Alanı. Motor tutkunları burada sadece 2014 serisindeki öne çıkan modellerin yanı sıra en ünlü “Custom Made Atölyeler” tarafından küçük ve büyük blok tabanlar üstüne yapılan özel üretimleri de inceleme imkanına sahip olacak: 

 RossoPuro, South Garage, Millepercento ve Alman Radical Guzzi motosikletler. Kitapçıda ise 2015 moda ve aksesuar koleksiyonunu tanıtan çok sayıda yeni makale yer alırken önceki koleksiyonlar outlet fiyatından satışa sunulacak. Mandello’daki misafirperverlik ve sıcak karşılama ruhuyla bu yılki ziyaretçiler, Lido alanında Lario’nun en güzel manzaralarından biri eşliğinde yıldızlı bir gece altında kamp yapma imkanına da sahip olacak. 

EFSANEVİ MOTO GUZZI TUTKUSUNUN ADRESLERİ TEST SÜRÜŞÜ 
Moto Guzzi’nin doğduğu bu yerde Como Gölü boyunca devam eden görkemli yollar üzerinde Moto Guzzi serisini deneme fırsatını kaçırmamak için 13 Eylül Cumartesi günü ve 14 Eylül Pazar günü saat 10:00’dan 17:30’a kadar, 09:30’da açılan kayıtlarla gerçekleşecek. 

Bu sürüş Avrupa’da daha önce hiç üretilmemiş güçlü V twin ve daha önceden test edilen California 1400 motorlarını da içeriyor. Test sürüşlerine kayıt yaptıranlar, Motto Guzzi ruhuna yakışır rahat salonda sürüşün ardından deneyimlerini paylaşmak için bu salonda bekleyebilecek. 

MÜZE 
12 Eylül Cuma günü 15.00’den 18.00’e ve 13 Eylül Cumartesi günü 09:30’dan 18.00’e kadar tarihi Moto Guzzi Müzesi açık olacak. Bu alan Moto Guzzi efsanesinin olağanüstü köklerine uzanan ve Mandello Kartal’ının hikayesini oluşturan 150’den fazla modeli içeriyor. 
Fabrika motorları, yarış motorları, prototipler ve motorlara evrensel motosiklet dünyasında tanınmış ve efsanevi modellerin yaratıcısı bir marka ve daha önce fotoğraflarda, belgelerde hiç görmediğiniz sıra dışı bir koleksiyon eşlik ediyor. 

MOTOR MONTAJ HATTI 
Moto Guzzi amblemiyle efsanevi çift silindirli motorların elle teker teker bir araya getirildiği yer olan ve Moto Guzzi’nin evrensel motosikletçiliğinin tarihini gösteren Motor Montaj Hattı’nda yepyeni California modele eşlik eden 1400 modelinin Avrupa’da daha hiç üretilmemiş en geniş V-twin motorunu temsil eden eşsiz bir motor doğmuştur. 

MOTOSİKLET MONTAJ HATTI 
Moto Guzzi motorlarının oluşum yeri olan Motosiklet Montaj Hattı’nda tamamlanan çift silindirler ömrünün geri kalanında ona eşlik edecek motosikletle buluşuyor. Bu hatta ziyaretçiler adım adım işlemlerle 90 yıldan daha uzun bir sürede Moto Guzzi’yi temsil eden her biri teknolojisi harikası olan bu İtalyan ürünlerinin oluşumunu izleyebilecek. 

RÜZGAR TÜNELİ 
 İlk kez 1950 yılında Mandello del Lario fabrikasında hizmete giren aerodinamik motosiklet testi için rüzgar tüneline ilk örnektir. Büyüleyici olan bu tünel bugün yalnızca Moto Guzzi’nin sahip olduğu teknolojik ve görkemli bir tarihin göstergesidir. 

CUSTOM ALANI 
Bu alanda ziyaretçiler için test sürüşü akreditasyon masası, sürüş öncesi brifing ve sürüş öncesi brifing için ayrılan alan yer alırken, ziyaretçilere Mandello merkezli üretim mühendisleri ile bir araya gelme ve Moto Guzzi modelleri baz alınarak yapılan özel üretimleri görme imkanı sunuluyor.

Hiç yorum yok