Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BRİSA BAYRAMDA EMNİYETLİ SÜRÜŞ İÇİN İŞ BAŞINDA

Brisa, Kurban Bayramı’nda da Bridgestone markasıyla İDO iskelelerinde lastik diş derinliği ve basınç ölçümü yapacak.  Brisa, Bridges...

Brisa, Kurban Bayramı’nda da Bridgestone markasıyla İDO iskelelerinde lastik diş derinliği ve basınç ölçümü yapacak. 

Brisa, Bridgestone markasıyla şehir dışı ziyaretlerin oldukça yoğun olarak gerçekleştiği bayram tatilinde güvenle ulaşım için vatandaşlara destek verecek. İstanbul’da yaşayanların uzun yolculuklar için sıklıkla tercih ettiği İDO iskelelerinde konumlanacak Bridgestone ekipleri, lastik diş derinliği ve basınç ölçümü yaparak; uzun yolda emniyetli sürüş için bilgilendirme yapacak. 

Güvenli sınırın altındaki lastik diş derinliği bulunan araç sahiplerini lastiklerini en kısa zamanda yenilemeleri konusunda uyaracak olan ekipler, hava basıncı düşük olan lastiklere de uygun seviyede hava basımı gerçekleştirecek. Yola çıkmadan önce yapılacak kontroller hayat kurtarır! 

 Vatandaşların tatil yolculuğunu emniyetli bir şekilde tamamlamaları için gerekli kontroller konusunda bilgi veren Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış aşınmış lastiklerin aracın performansını azaltmasıyla birlikte, ıslak zeminde fren mesafesini artırarak kayma riskine neden olduğunu belirtti. 

Atış “Aşınmış lastikler kritik manevralarda hayati önem taşıyan iyi yol tutuşunu sağlayamazlar ve sürüş güvenliğini tehlikeye düşürürler. Bu nedenle, lastiklerin diş derinliğinin yasal sınır olan 1,6 mm’den az olmadığından emin olunmalıdır. Daha yüksek diş derinliği, her zaman daha iyi bir yol tutuş sağlar. 

Özellikle kış koşullarında, lastik diş derinliği azaldıkça, sürüş emniyeti de tehlikeye düşebilir, suda kızaklama riski artabilir ” dedi. Atış, lastik basıncının önemine de dikkat çekerek, yanlış lastik basıncının emniyetli sürüş performansını düşürdüğünü, yakıt tüketimini arttırarak karbon salımını yükselttiğini ve ömrünü de olumsuz etkilediğini belirtti. Atış, uzun yolda dikkat edilmesi gereken temel noktalar hakkında da bilgi verdi:

 “Mevsime uygun lastik kullanılması, aşırı hız yapılmaması, mutlaka emniyet kemeri takılması ve seyahat öncesinde aracın genel kontrollerinin yaptırılması hayati önem taşır. Sürücüler, gerekli bilgilere araçların kapı içlerinden veya yakıt deposu kapağından ulaşabilirler.” Bridgestone’dan emniyetli sürüş için tavsiyeler: 

Mutlaka emniyet kemeri takılması ve 12 yaşına kadar çocuklar için çocuk koltuğu kullanılması Lastik ve araç bakımlarının mutlaka güvenilir, yeterli ekipmana sahip bakım noktalarında, yetkin servis personeli tarafından yapılmasına dikkat edilmesi, Her 30gün veya 500 km. kullanımdan sonra balans kontrolü, her 6 ayda veya 10.000 km’de bir aracın ön düzen kontrollerinin yaptırılması, 

 Lastik havalarının en geç ayda bir kez yetkili servislerde kontrol ettirilmesi ve uzun yolculuklara çıkmadan önce lastik hava basınçlarının 2 psi artırılması, Tüm lastiklerin diş derinliğinin (lastik üzerindeki ana oluklar boyunca 2 noktadan ölçüm yapılarak) düzenli olarak kontrol edilmesi, Yazın yaz lastikleri, kışın kış lastikleri kullanılması ve lastiklerin kullanılmadıkları dönemde uygun koşullarda (nem, sıcaklık, basınç vs.) saklanması Lastikler temizlenirken su dışında herhangi bir kimyasal madde kullanılmaması, 

Lastiklerin her 10.000 km’de bir veya en az yılda bir kez yer değiştirilmesi, Aracın lastikleri yenilendiğinde supapların da yenilenmesi, Lastiğin delinmesi durumunda mutlaka nitelikli tamir (mantar yama) yaptırılması, Ani kalkış, patinaj, sert fren gibi lastiğe zarar verebilecek hareketlerden kaçınılması ve lastiklerin kaldırım ve benzeri keskin yüzeylere sürtülmemesi.

Hiç yorum yok