Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TEAM PEUGEOT HANSEN TAKIMI IKINCI OLDU

Türkiye’de koşulan FIA Rallikros Dünya Şampiyonluğu‘nun 11. ayağında İsveçli pilot Timmy Hansen'in ikinciliği sayesinde Team Peugeot-Ha...

Türkiye’de koşulan FIA Rallikros Dünya Şampiyonluğu‘nun 11. ayağında İsveçli pilot Timmy Hansen'in ikinciliği sayesinde Team Peugeot-Hansen ekibi bu sezon beşinci kez podyuma çıktı. 

Yarış eski Formula 1 pisti Istanbul Park’ta yapıldı. Yarış pisti F1 pistinin son üç virajına pist alanında özel olarak hazırlanan bir toprak bölümün eklenmesiyle oluşturuldu. 

Hansen, Peugeot 208 WRX’in direksiyonunda 2nci, 3ncü ve 4ncü turlarda en hızlı yarışçı olarak Türkiye’deki eleme turlarını domine etti. Böylece ilk yarı finali de kazanmadan önce ara sıralamada zirvede yer almayı başardı. Finalde ise Andreas Bakkerud ve üçüncü olan Toomas Heikkinen ile sıkı bir mücadeleden sonra yarışı ikinci sırada tamamladı. 

Bu sonuç ile Hansen, bundan böyle Arjantin’de düzenlenecek olan şampiyonanın son ayağı öncesinde Pilotlar klasmanında üçüncünün sadece üç puan gerisinde yer alıyor. Team Peugeot-Hansen ekibi ise Ekipler sıralamasında üçüncülüğünü korudu. Timur Timerzyanov da yarı finale kalarak iki yarışın ilkinde beşinci oldu. 

Red Bull Peugeot-Hansen Junior Team pilotu Kevin Hansen ise Peugeot 208 Lites’in direksiyonunda yarı finalde son cepten start almasına rağmen finalde ikinci olmayı başardı. Üçüncü ayakta seride başlangıç yapmak için gereken yaşı beklemesine rağmen şampiyonada sezonu ikinci olarak bitirdi.

Hiç yorum yok