Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TÜRKİYEDE ORTALAMA 4 YILDA BİR OTOMOBİL DEĞİŞTİRİLİYOR

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) adına GfK’nın Mart-Temmuz 2014 tarihleri arasında sıfır otomobil alan toplam 2 bin 546 kişi ile...

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) adına GfK’nın Mart-Temmuz 2014 tarihleri arasında sıfır otomobil alan toplam 2 bin 546 kişi ile gerçekleştirdiği “Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması’nın sonuçları açıklandı. 

Rapora göre Türkiye’de araç değiştirme süresinin ortalama 4 yıl olduğu ortaya çıkarken, otomobil satın almaya karar verme ile otomobili satın alma arasında geçen süre 4 ayı buluyor. 

GfK’nın OYDER için yaptığı araştırmada erkek sürücüler araç kullanma konusunda kadınları “iyi araç kullanamıyorlar” şeklinde nitelerken, kadın sürücülerin 4’te 3’ü erkek sürücüleri otomobil kullanımında başarılı buluyorlar. 

Dört Yılda Bir Otomobil Değişiyor GfK’nın OYDER için Türkiye’de otomobil satın kişiler ile düzenli olarak yaptığı araştırmada, 0 kilometre olarak satın alınan otomobillerin ilk sahipleri tarafından kullanılma süresi 4 yıl olarak belirlenmiş. 

4’ncü yıldan sonra otomobillerini değiştirerek 2’nci otomobillerini alanların oranı yüzde 37 olarak araştırmaya yansımış. Araştırmada; 3’ncü otomobilini alanlar yüzde 9, 4’ncü otomobilini alanlar yüzde 9 ve 5’nci kez otomobil alanlar da yüzde 8 olarak sıralanırken yüzde 24’lük oranlık bir kesim de ilk kez otomobil satın almış. 

Araştırmada ayrıca; otomobil satın almaya karar verenlerin bu kararlarını ortalama olarak 4 ayda hayata geçirdikleri de ortaya çıktı. Erkeklere Göre Kadın Sürücüler “Başarısız” Türkiye çapında 58 yetkili bayiden “0” km. otomobil satın alan 2 bin 546 kişinin katıldığı araştırmada ortaya çıkan bir başka ilginç sonuç da trafikte hiç bitmeyen bir taştırma konusu olan “erkekler mi kadınlar mı daha iyi otomobil kullanır” sorusuna verilen cevaplar oldu. 

OYDER-GfK araştırmasına katılan her 10 erkek sürücüden 6’sı kadın sürücüleri trafikte başarısız bulup “hiç iyi araç kullanamıyorlar” derken, kadın sürücüler tam tersi erkek sürücüleri yüzde 75 oranında başarılı buluyorlar. 

Ankette sorulan “sürücü olarak kendinizi nasıl buluyorsunuz” sorusuna erkekler yüzde 84 oranında “kendimi başarılı buluyorum” derken, kadın sürücülerin kendilerini başarılı bulmalarının oranı ise yüzde 52’de kalıyor. 

Otomobil Sosyal Statü Simgesi GfK tarafından müşterilerin araç seçimindeki kriterlerini ortaya koymak amacıyla yapılan araştırmada, otomobil yüzde 51 ile sosyal statü simgesi olarak görülürken, premium marka satışlarda bu oran yüzde 81’e kadar yükseliyor. 

Araştırmaya göre otomobil satın alan her iki kişiden biri kredi kullanırken, yeni araç alımında karar vermedeki ana motivasyon “mevcut işine olan güven” olarak belirlenmiş. Otomobilin dizaynı ve teknolojik özellikleri otomobil seçiminde ilk sıraya yerleşirken yakıt tasarrufu, güvenlik özellikleri ve emisyon değerleri son sıralarda yer alıyor.

Hiç yorum yok