Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VOLVO SIFIR ÖLÜM IÇIN 360 DERECE GÖRÜŞ

Güvenlik sistemlerini öncelik olarak belirleyen İsveçli oto markası Volvo, 2020 yılında trafik kazalarında otomobil içindeki hiç kimsenin ö...

Güvenlik sistemlerini öncelik olarak belirleyen İsveçli oto markası Volvo, 2020 yılında trafik kazalarında otomobil içindeki hiç kimsenin ölmemesini ya da ciddi yaralanmamasını hedefliyor. 

Bu kapsamda 4 yıldır üzerinde çalıştığı ‘Çarpışma yaşamayan otomobil ve kamyon projesi’yle otomobilin çevresinde kameralar, radar, lidar, GPS gibi çeşitli teknolojilerin bilgileri verimli bir şekilde kullanarak 360 derece görüş sağlayan yeni nesil algılayıcı birleşimi teknolojisini geliştirdi. 

Şirket daha önce denenmemiş bu proje için 80 milyon İsveç Kronu (11,2 milyon dolar) yatırım yaptı. Proje Müdürü Ander Almevad, “Bu teknoloji, aynı zamanda herhangi bir durumda çarpışmayı önlemek amacıyla otomatik fren yapan ve direksiyonu otomatik olarak kontrol eden sürücüsüz araçların geliştirilmesi için de bir zorunluluk. 

Öncelikli amacımız, farklı tipte kaza senaryolarını önlemeye çalışmak. Ancak ileriki hedef ise her bireyin farklı davranışlarına göre kendini adapte eden otomobiller geliştirmek.” dedi.zaman

Hiç yorum yok