Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENI NİSSAN QASHQAI 1.2 X-TRONIC 74 BIN 990 TL BAŞLAYAN FIYATLARLA SATIŞTA

Japonya’nın en büyük ikinci otomotiv üreticisi Nissan, Türkiye’de en fazla satan Japon markası olmak istiyor.   Nissan Qashqai 1.2 X...

Japonya’nın en büyük ikinci otomotiv üreticisi Nissan, Türkiye’de en fazla satan Japon markası olmak istiyor. 

 Nissan Qashqai 1.2 X-Tronic’in basına tanıtıldığı toplantıda konuşan Nissan Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç, 2014’ün 10 aylık döneminde yüzde 3’lük pazar payına ulaştıklarını ve yıl sonunda 21 bin 800 adet satış beklediklerini belirtti. 

2017’de 31 bin 750 adetlik satış hedefiyle yola çıktıklarını aktaran Anaç, “Böylece payımız yüzde 3,8’e yükselecek. 3 yılda satışlarımız yüzde 50 artacak. Uzun vadede ise Türkiye’de en fazla satış yapan Japon markası olmayı hedefliyoruz.” dedi. 

 Üst yönetici, 3 yılda hedeflenen yaklaşık 32 bin adetlik satışın yarısından fazlasının Qashqai’den geleceğine dikkat çekti. Nissan’ın 2007 yılından beri dünyada 2 milyondan fazla satılan SUV segmentini şehirli sürücünün vazgeçilmezi haline getiren Qashqai, Türkiye’de de ilgi odağı olarak aynı süre zarfında 55 binden fazla satıldı. 

Model, segmentinde yüzde 22 pazar payı ile lider konumda yer alıyor. Yakıt tasarrufu dikkate alınarak 1,2 litre turbo benzinli otomatik şanzıman olarak üretilen yeni model, 74 bin 990 liradan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak. 

Türkiye pazarında yakıt tasarrufu, araç satın almada ilk sıradaki tercih nedenleri arasında yer alıyor. 1,6 litrelik versiyona göre daha hızlı ivme kazanan Qashqai’nin 1,2 litrelik motoru seri sürüş imkanının yanında 100 km’de 5,6 litrelik yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor. Stop&Start teknolojisinin standart olarak sunulan 1.2 X-Tronic, 129 g/km karbondioksit salınımıyla da olası emisyona göre vergi sistemi için avantaj sunuyor. 

Yeni Qashqai 1.2 X-Tronic, gelişmiş turbo şarjlı motoru 115 beygir güç (85kW) ve 165Nm tork sağlıyor. Sürücü güvenliğini ön plana alan Japon üretici, geliştirdiği ‘Güvenlik kalkanı’ yeni Qashqai 1.2 X-Tronic’te de bulunuyor. 

Bu güvenlik sistemindeki otomatik çarpışma önleyici sistem, yorgunluk algılama sistemi, trafik işareti tanıma sistemi, şerit takip uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, hareketli nesne algılama sistemi gibi teknolojiler güvenliği bir üst seviyeye çıkarıyor. 

Tasarım bakımından Nissan çizgisini tüm modellerine taşımayı hedefleyen şirket, yeni Qashqai’de araca daha sportif bir görünüm veren V-motion ızgara dikkat çekiyor.zaman