Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

CONTİNENTAL YÜZDE 5 DAHA GÜÇLÜ KIŞ LASTİĞİ ÜRETTİ

Alman lastik üreticisi Continental’in 20 inç’lik jantlara kadar uyumlu kış lastiği WinterContact TS 850 P SUV’un yuvarlama direnci yüzde 10...

Alman lastik üreticisi Continental’in 20 inç’lik jantlara kadar uyumlu kış lastiği WinterContact TS 850 P SUV’un yuvarlama direnci yüzde 10, yol tutuşu yüzde 5 iyileştirilerek satışa sunuldu. 

Şirket, yüksek köşeler ve dar yivlerle tasarladığı WinterContact TS 850 P SUV’u orta sınıf ve lüks SUV’lar için geliştirdi. Daha iyi yol tutuş sağlamak için, diş yüzeylerindeki artırılmış diş bloku sayesinde daha fazla kar alabilen ve aldığı karı sürtünmeye çevirebilen yeni ürün SUV veya 4x4 araçların yol tutuşunu karlı zeminde yüzde 5 artırıyor. 

Yol tutuşunda klasik otomobillere nazaran daha üstün performans sunan arazi araçlarının ağırlık merkezleri klasik araçlara kıyasla daha yüksekte bulunuyor. Bu durum, lastiklerin yanal kuvvet oluşturmasını klasik araçlara göre daha zor hale getiriyor. 

Bu araçların daha yüksek ağırlıkları ve yük değişikliklerine verdikleri cevap, fren performanslarında diğer araçlara kıyasla dezavantajlı konumda olduğu anlamına geliyor. Continental’in daha yüksek ağırlıklara ve yük ihtiyaçlarına cevap veren SUV’lara özel geliştirdiği kış lastiği modeli WinterContact TS 850 P SUV’un, yeni tasarımı sayesinde aracın direksiyon hareketi doğrudan lastiğe aktarılarak virajlarda sürücü hâkimiyeti artırıldı. Asimetrik diş yapısı ile frenleme sırasında yol tutuşunun sağlanması, yola temas eden alanın orta bölümünün işlevini oluşturuyor.

Bu temasın daha çabuk yavaşlamaya dönüşmesi için lastik geliştirme uzmanları, WinterContact TS 850 P SUV’u geliştirirken dişin merkezi bloklarının yana yatmasına engel olan kesikli bant şekillerini tercih ederek, ıslak veya kuru zemin fark etmeksizin frenleme esnasında büyük kuvvetlerin yola aktarılmasını sağlayan teknolojiyi sunuyor. 
Virajlara girildiğinde, blokların esneyerek yolla daha geniş temas alanı oluşturulması, doğrudan frenleme performansını da artırıyor. 

Asimetrik sırt deseni ve blok yapısı sayesinde ise yüzde 5 oranında iyileştirilmiş frenleme performansı sunan WinterContact TS 850 P SUV, mucurlu yollarda dahi taşların lastiğe takılmasını engelliyor. 

Ayrıca özel tasarımı sayesinde karkası daha ağır arazi taşıtlarına hizmet verebilecek, frenleme, viraj dönüşü ve hızlanma esnasında karşılaştığı büyük kuvvetleri etkili şekilde nakledebiliyor.zaman

Hiç yorum yok