Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MİNİ DAKAR RALLİSİNE KATILACAK

Dünyaca ünlü Dakar Rallisi’nin 37. buluşması Arjantin, Şili ve Bolivya'da gerçekleşecek ve 4-17 Ocak 2015 tarihleri tozun, kum tepeleri...

Dünyaca ünlü Dakar Rallisi’nin 37. buluşması Arjantin, Şili ve Bolivya'da gerçekleşecek ve 4-17 Ocak 2015 tarihleri tozun, kum tepelerinin ve çöllerin zamanı olacak. 

2012'den 2014'e kadar dünyanın en tehlikeli uzun mesafeli rallisinin galipleri MINI ve MINI ALL4 Racing, rekabete son şampiyonlar olarak girecekler. Joan “Nani” Roma (İSP) ve kopilotu Michel Périn (FR) MINI ALL4 Racing direksiyonunda 2014 Dakar Rallisi’nde zafere ulaştı. 

İspanyol Fransız ikili 2015 için tek bir hedefi başarmaya odaklandılar: Dakar Rallisi Şampiyonları ünvanını taşımaya devam etmek. MINI Kıdemli Başkan Yardımcısı Jochen Goller "Dakar Rallisi’nin tüm sürücüler ve takımlar için özel mücadele oluşu, onu motorsporları dünyasının en büyüleyici organizasyonlarından biri yapar. 

MINI son yıllarda bu eşsiz mücadelede büyük başarıyla yarışmakta ve rallinin tarihinde önemli bir rol oynamaktadır.” demiştir. "Uluslararası etkisi ve karakteriyle Dakar Rallisi, MINI markasına mükemmel bir şekilde uymaktadır. Güney Amerika'nın kalbinden geçen 9.000 kilometrelik yolculuğa kalkışacak tüm sürücüler ve kopilotlar toplumun genelinden daha farklı olmaya bayılıyorlar. 

Bu açıdan bakıldığında, yollardaki MINI kullanıcılarıyla heyecan verici bir paralelliği paylaşıyorlar. Dakar Rallisi, MINI severler, Dakar meraklıları ve Güney Amerika gibi büyüleyici ve egzotik bir coğrafyada sporun keyfini çıkarmak için istatistiklerin ve sonuçların ötesine bakan insanlarla iletişim kurmak için eşsiz bir fırsat veriyor. 

Bu stratejik nedenler, son üç yılda Dakar'da elde ettiğimiz başarımız ve gelişmek için duyduğumuz daimi tutkuyla birleştiğinde, Dakar katılımımızı 2015'in çok ötesine, 2016 ve 2017'ye genişletme konusunda önemli kararlara vardık." Goller sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu macerada başarılı olmak istiyorsanız var olan şöhretinize bel bağlamayı göze alamazsınız. Profesyonel bir takımla tek yumruk olarak çalışmalısınız. 

X-raid ile uzun dönemli stratejik ortaklığımızda, MINI markası zorlayıcı görevler için hazır olmaktan daha fazlasına sahip olduğunu çoktan kanıtlamıştır. MINI ALL4 Racing, 2012 - 2014 arasında gerçekleşen üç organizasyonda üst üste Dakar Rallisi zaferleri elde etmiştir. 2015 Dakar Rallisi için bir kez daha hazırlıklıyız. Hedefimiz 2014'te yaptığımız gibi çok iyi bir takım sonucu elde etmek. 

Bir başka umut verici Dakar startı için ön koşullar ancak bu kadar iyi olabilirdi. MINI ALL4 Racing, olası en zorlu yarış koşullarından bazılarının altında, Ülkeler Arası Ralliler 2014 FIA Dünya Kupası'nda, arka arkaya üçüncü zaferini kazanırken, Dakar Rallisi’nin gereksinimlerini sezon boyunca mükemmel bir şekilde karşılamak için daha da geliştirilmiş MINI ALL4 Racing'in koltuğunda kendini kanıtlamış bir şampiyonumuz var. 

Bu geliştirme sürecinde, MINI ALL4 Racing'i daha fazla optimize etmek için kapsamlı olarak teknoloji transfer edilmiştir. Sonuç ise yaklaşan Dakar'da göreceğimiz 2015 MINI ALL4 Racing'dir. Ayrıca, Dakar'ın son galibi Joan "Nani" Roma'nın liderlik ettiği, on iki farklı ülkeden oldukça tecrübeli on sürücü ikilisinden oluşan uluslararası bir takıma sahibiz. 

2015 Dakar Rallisi, rallinin Afrika'dan Güney Amerika'ya taşınmasından dolayı geniş kitleler tarafından en zorlu Dakar olarak değerlendirilirken, aynı zamanda katılım gösteren herkes için – hem takımlar hem de seyirciler için - büyüleyici bir deneyim olacaktır. Dakar rallisi hayatta bir kez yaşanabilecek bir macera. X-raid başarılarını devam ettirmeye hazır. 

Buna rağmen takım, başarının çantada keklik olacağını söylemeden yoluna devam ediyor. Bugün ile 17 Ocak'ta Buenos Aires'teki bitiş çizgisi arasında gidilecek uzun bir yol var. Yine de, MINI'nin bir kez daha tüm dünyadaki motorsporları meraklılarını heyecanlandıracağından eminim.”

Hiç yorum yok