Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MINI YENI NESIL JCW VERSIYONUNU TANITTI

in­gi­liz­le­r’­in ün­lü oto­mo­bil mar­ka­la­rın­dan MI­NI, ye­ni ne­sil­le bir­lik­te bir­çok de­ği­şik­li­ğe im­za at­tı. İlk kez...

in­gi­liz­le­r’­in ün­lü oto­mo­bil mar­ka­la­rın­dan MI­NI, ye­ni ne­sil­le bir­lik­te bir­çok de­ği­şik­li­ğe im­za at­tı.

İlk kez 5 ka­pı­lı hatc­hback mo­de­li­ni pa­za­ra su­nan, 1.5 lit­re­lik di­zel-oto­ma­tik vi­tes gi­bi ca­zip bir se­çe­nek ha­zır­la­yan mar­ka, kuş­ku­suz en faz­la bek­le­nen ‘do­pin­g’­li ver­si­yo­nu John Coo­per Work­s’­ü (JCW) ha­zır­la­dı. 

ARTIK 1.6 BENZİNLİ YOK 
Mar­ka­nın atom ka­rın­ca­sı JCW, Coo­per S’­ten bi­le da­ha ba­şa­rı­lı olan yol tu­tuş özel­lik­le­riy­le saf­kan bir spor oto­mo­bil ola­rak bi­le ta­nım­la­na­bi­lir.Ye­ni ne­sil­le bir­lik­te 1.6 lit­re­lik ben­zin­li mo­tor ye­ri­ne bü­yük ha­cim­li bir üni­te­ye ge­çiş yap­sa da, ar­tı­rı­lan per­for­mans ve di­na­mizm ile ara­ca olan il­gi­nin sür­me­si bek­le­ni­yor. 

 TURBOYLA 231 BEYGİR 
Pre­mi­um mar­ka­nın kö­ke­ni 55 yıl ön­ce­si­ne da­ya­nan spor­cu­su, bo­yun­dan çok da­ha bü­yük ra­kip­le­ri­ne ade­ta kök sök­tü­re­cek gü­cü ve sü­rüş ye­te­ne­ğiy­le dik­kat çe­ki­yor. Araç­ta gö­rev ya­pan 2 lit­re­lik tur­bo bes­le­me­li ben­zin­li üni­te, kar­deş üre­ti­ci BMW’­nin raf­la­rın­dan alın­mış. 231 bey­gir güç ve 320 nm tork üre­ten mo­tor, gü­cü­nü ön te­ker­lek­le­re ak­ta­rı­yor. Araç 6 ile­ri ma­nu­el ve 6 ile­ri step­tro­nic şan­zı­man se­çe­nek­le­riy­le pa­za­ra su­nu­la­cak. 


0’dan 100 km/s sü­ra­te ma­nu­el şan­zı­man­la 6.3, oto­ma­tik­tey­se 6.1 sa­ni­ye­de ula­şı­yor. Bu ra­kam, 218 bey­gir güç üre­ten bir ön­ce­ki ne­sil­de 6.5 sa­ni­yey­di. Ara­cın mak­si­mum hı­zı da sa­at­te 238 ki­lo­met­re­den 246 ki­lo­met­re­ye yük­sel­miş. 

17 İNÇLİK HAFİF ALAŞIM JANT
Ar­tan güç­le bir­lik­te eg­zoz­dan çı­kan ses­ler de el­den ge­çi­ril­miş. Ye­ni spor eg­zoz sis­te­miy­le bir­lik­te özel ta­sa­rım­lı 17 inç­lik ha­fif ala­şım jant­lar, Brem­bo im­za­lı spor fren sis­te­mi, kır­mı­zı renk­li ka­li­per­ler, JCW’­ye öz­gü ar­ka spoy­ler ve ae­ro­di­na­mik kilidiyle bir­lik­te yük­sek gü­cün kon­trol edil­me­si ko­lay­laş­tı­rıl­mış. 

TÜKETİM YÜZDE 20 DÜŞÜRÜLMÜŞ 
Çe­vik­li­ği ve di­rek­si­yon has­sa­si­ye­tiy­le ün­le­nen araç, yol tu­tuş ye­te­ne­ği­nin da­ha da ar­tı­rıl­ma­sı için ön aks­ta bir elek­tro­nik di­fe­ran­si­yel ki­li­di­ne sa­hip. Op­si­yo­nel do­na­nım lis­te­sin­dey­se Di­na­mik Amor­ti­sör Kon­tro­lü su­nu­lu­yor. Ar­tan per­for­man­sa rağ­men mar­ka, ya­kıt tü­ke­ti­mi­ni dü­şür­me­yi ba­şar­mış. Fab­ri­ka ve­ri­le­ri­ne gö­re 5.7 lit­re olan or­ta­la­ma tü­ke­tim, ön­ce­ki ne­sil JCW’­den ne­re­dey­se yüz­de 20 da­ha dü­şük. Bu ra­ka­ma ula­şa­bil­mek için oto­ma­tik start/stop sis­te­mi stan­dart ola­rak su­nu­lu­yor. 

iOS VE ANDROİD'LE UYUMLU 
İç me­kan­da en­teg­re ka­fa­lık­la­ra sa­hip spor kol­tuk­lar dik­kat çe­ki­yor. İç me­kan­da kır­mı­zı ve si­yah ren­gin ha­ki­mi­ye­ti bu­lu­nu­yor. 8.8 inç­lik na­vi­gas­yon sis­te­mi do­kun­ma­tik özel­li­ğe sa­hip. Sis­tem, iOS ve An­dro­id iş­le­tim sis­te­mi­ne sa­hip akıl­lı cep te­le­fon­la­rıy­la uyum­lu ola­rak ha­zır­lan­mış. Ara­cın ba­gaj hac­miy­se 211 lit­re ola­rak be­lir­len­miş.bugün

Hiç yorum yok