Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ NESİL CHEVROLET CORVETTE TANITILDI

Chevrolet, efsane modeli Corvette’in yeni nesil yüksek performanslı versiyonunu tanıttı. 650 beygir güç üreten araç, hem markanın hem ABD’d...

Chevrolet, efsane modeli Corvette’in yeni nesil yüksek performanslı versiyonunu tanıttı. 650 beygir güç üreten araç, hem markanın hem ABD’den en güçlü seri üretim modeli olacak. 

ABD’li otomotiv devi Chevrolet, sporcu modeli Corvette’in yeni nesil yüksek performans versiyonunu tanıttı. Markanın Z06 ismini verdiği bu versiyon, sektörde 62 yılı geride bırakan aracı, dünyanın en güçlü seri üretim Amerikan otomobili haline getiriyor. 

İlk kez açılabilir metal tavanlı versiyona da (cabrio) kavuşan yeni Z06, süperşarjı güçlü motoru ve yeni şanzımanıyla dikkat çekiyor. Aerodinamik özellikleri zirveye taşınan araç, tampon altlarında ve bagaj üstündeki sporlerleriyle birlikte yüksek hızlarda da stabil bir sürüş vadediyor. 

Aracın alüminyum yapısı, önceki jenerasyona göre yüzde 20 sertleştirilmiş. ÖNDE 19 ARKADA 20 İNÇ n Opsiyonel olarak sunulan Z07 paketiyle birlikte aracın ön lastikleri 285/30 ZR 19, arkadakilerse 335/25 ZR 20 ölçüleriyle sunuluyor. Lastikler bu kadar geniş olunca, aracın genişliği de mecburen artırılmış. 

Araç, standart versiyonlara göre önde 56, arkadaysa 80 milimetre genişletilmiş. Yüksek performansı dizginleme göreviyse Brembo’lara verilmiş. Araçta görev yapan LT4 kod adlı motor, 6.2 litre hacminde. Arkadan itişli otomobilin standart versiyona göre gücü yüzde 37, torkuysa yüzde 40 artırılmış. 

Süperşarjla beslenen V8 ünite, 650 beygir güç ve 881 nm tork üretiyor. Standart olarak 7 ileri manuel şanzımanla sunulan araç, opsiyon listesindeki 6 ileri otomatik vitesten vazgeçilmiş. Bu şanzımanın yerine, yeni 8 ileri çift kavramalı otomatik vites kullanılıyor.Bugün

Hiç yorum yok