Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BMW X6 M YENİLENDİ

BMW, yeni X6 M ile, süper spor otomobillere meydan okuyor. 575 beygirlik dev sporcu, 8 ileri otomatik şanzımanı ve akıllı 4 tekerlekten çek...

BMW, yeni X6 M ile, süper spor otomobillere meydan okuyor. 575 beygirlik dev sporcu, 8 ileri otomatik şanzımanı ve akıllı 4 tekerlekten çekiş sistemiyle öne çıkıyor. 

Alman lüks otomobil üreticisi BMW, yeni modelleriyle ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Ara versiyonlarla birlikte markanın model sayısı, hiç olmadığı kadar geniş bir listeye ulaştı. Markanın bu çalışmalarından biri olan sportif arazi aracı X6, yeni nesliyle tanıtıldı. 

Yenilenen tasarımı ve motor seçenekleriyle öne çıkan aracın, en güçlü versiyonu da yollara çıkmak için gün saymaya başladı. Markanın sporcu modellerinin oluşturduğu M ailesi, X6 M ile hem güç hem büyüklükte zirveyi temsil ediyor. Markanın sportif aktivite coupe’si (SAC) olarak tanımladığı X6, M versiyonuyla sportif kavramını bir adım daha ileriye taşıyor. 

Yeni tasarımla birlikte agresif bir imaj kazanan araçta ilk dikkat çeken unsur kuşkusuz dev hava girişini barındıran yeni tampon. Trapozoid şeklindeki ön tampon, bolca hava girişiyle destekleniyor. Sis farlarının altına yerleştirilen yan hava girişleri de tıpkı tamponun geneli gibi koyu renkli ızgaralarla kaplanmış. Aracın standart donanımındaki 20 inçlik M tipi alaşım jantları, 21 inç olarak da tercih edilebiliyor. 

 İÇ MEKAN KALİTE KOKUYOR 
Arka bölümdeyse far grubu tamamen yenilenmiş. Bagaj üstüne yerleştirilen ince spoyler ve yeni tampon, sportif imajı güçlendiriyor. 

Ortaya konumlandırılmış iki çift egzoz çıkışı ve dik konumlandırılmış sis farları da bu hissi güçlendiriyor. İç mekansa konfor ve kalite kokuyor. Bolca renk seçeneğiyle sunulan iç mekanda yeni nesil direksiyon simidi ve vites topuzunun dışında dikkat çekici bir yenilik sunulmuyor. Kokpitin genel çizgisi de yenilenmiş. Ahşap, deri ve metalin birlikte kullanıldığı iç mekan sınıfının zirve-sinde. 

TÜKETİM YÜZDE 20 DÜŞÜRÜLMÜŞ 
Araçta kullanılan yeni teknolojiler ve motor, yüksek performansın yanında tasarruf da vadediyor. Ağırlığı 2 tonun üzerinde olan aracın ortalama tüketimi yüzde 20’lik düşüşle 11.1 litreye gerilemiş. Önceki versiyonda bu rakam 13.9 litreydi. Azalan tüketimle birlikte aracın menzili de yüzde 26 artarak 765 kilometreye ulaşmış. 

AKILLI 4 TEKERLEKTEN ÇEKİŞ 
BMW, yeni X6 M’de xDrive isimli akıllı 4 tekerlekten çekiş sistemini kullanıyor. Dinamik Performans Kontrolü’yle birlikte görev yapan sistem, elektronik olarak torkun yüzde 100’ünü arka aksa yönlendirebilme yeteneğine sahip. 


V8 Araçta kullanılan 4.4 litrelik V8 ünite, Twin Power Turbo (çift kanallı turbo) desteği alıyor. Yeni 8 ileri steptronic şanzımanla kombine edilen ünite, gücünü dört tekerleğe birden iletiyor. 575 beygir güç ve tam 750 nm tork üreten motor, önceki versiyona göre fazladan 70 nm torka sahip. 0’dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilen aracın son hızıysa saatte 250 kilometreyle elektronik olarak sınırlandırılmış. bugün/gökhan kara

Hiç yorum yok