Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ FİAT DOBLO ÇITAYI YÜKSELTTİ FİYATI AYNI KALDI

Tümüyle yenilenen Doblo, 4. neslinde daha da iddialı hale geldi. Elektrikli yan aynalar, Türkçe Navigasyon, Ecojet dizel motor, üçlü ön sır...

Tümüyle yenilenen Doblo, 4. neslinde daha da iddialı hale geldi. Elektrikli yan aynalar, Türkçe Navigasyon, Ecojet dizel motor, üçlü ön sıra koltuğu gibi önemli yeniliklere rağmen Doblo'nun fiyatı aynı kaldı. 

TÜRK otomotiv sanayinin lokomotif modellerinin başında gelen Doblo, ilk üretildiği 2000 yılından günümüze kadar üç nesilde toplam 1.4 milyon adet satışla dünyadaki neredeyse her ülkenin yollarında dolaşıyor. 

Yıllardır ülkemiz pazarının en çok tercih edilen modeli olan Doblo, tümüyle yenilendiği 4. neslinde bu başarısını daha da yukarıya taşımakta kararlı görünüyor. Dünyadaki Fiat fabrikaları arasında “Altın” seviyesine sahip Bursa Tofaş fabrikasında üretilen 4. nesil Doblo, Türkiye’de ve tüm Avrupa’da satışa sunuldu. 

Tofaş Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, “Doblo’nun Türkiye otomotiv pazarında ayrı bir yeri var. Yeni Nesil Doblo’yu geliştirirken, geçmişte bıraktığımız 3 nesil ve 15 yıllık tecrübemizden ilham aldık ve müşterilerimizin tüm beklentilerine cevap vermek için çalıştık” dedi. 

TÜRKİYE DÜNYADA İKİNCİ FİAT PAZARI 
Doblo’nun Tofaş’ın tarihinden gelen önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Okan Baş, “Sadece Tofaş için değil, Türk otomotiv sanayi ve sektörü için de çok önemli bir model. Türkiye’de ticari araç pazarı Doblo ile birlikte büyüdü. Fiat markasına da büyük katkısı var. 

Türkiye Fiat dünyasında Avrupa’da en fazla Fiat satılan ikinci ülke durumunda bulunuyor. Hafif ticari araçta ise birinci sırada, otomobilde beşinci sırada. Dünyada Brezilya’dan sonra hafif ticaride ikinci sıradayız” diye konuştu. Okan Baş, 2015 yılında Doblo ile 135 bin adetlik üretim ve 105 bin adetlik ihracat hedeflerinin bulunduğunun altını çizdi. 

TÜRKÇE NAViGASYON 
Müşterilerinin özellikle çocuklu aileler ve ağırlıklı olarak esnaf ve KOBİ’ler olduğunu söyleyen Tofaş Fiat Pazarlama Müdürü Özgür Süslü, “Tasarımı, iç mekanı tümüyle değişen Doblo’da en önemli yenilik üçlü ön sıra koltuğu, U-Connect dokunmatik multimedya sistemi, Türkçe navigasyon, Ecojet motor ve katlanan aynalar oldu. 

Yeni modelde fiyatlarımız neredeyse aynı kaldı, Combi modelinde 2014 model Doblo’nun fiyatı 42 bin 550 lira iken, yeni Doblo 43 bin 950 liradan satılıyor. Easy donanımındaysa fiyat 43 bin 250 TL ile 58 bin 200 TL arasında değişiyor. Cargo'nun fiyatları da 40 bin 450 TL'den başlıyor. Yeni Ecojet motor yakıt ekonomisinde fark yaratacak” dedi.Akşam

Hiç yorum yok