Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ FORD MONDEO TÜRKİYEDE SATIŞTA

Ford’un 2015’teki ilk büyük yeniliği olan Mondeo’nun satışına başlandı. Şubat ayı ile birlikte dört kapılı sedan, beş kapılı hatchback ve s...

Ford’un 2015’teki ilk büyük yeniliği olan Mondeo’nun satışına başlandı. Şubat ayı ile birlikte dört kapılı sedan, beş kapılı hatchback ve station gövde tipleriyle müşterileriyle buluşan Mondeo, özellikle kaslı tasarımıyla dikkat çekiyor. 
Hava yastıklı arka emniyet kemerleri, dinamik LED ön far teknolojisi, Active Motion çok noktalı masaj fonksiyonu ve SYNC II sesli kontrol sistemi ile entegre yüksek çözünürlüklü 8 inç dokunmatik ekran gibi teknolojik özellikleri ile de dikkat çeken otomobil, D segmentine taze bir kan getiriyor. Otomobilin dinamik dış görünüşünün yanında kabininde de birçok yenilik mevcut. 

Daha az düğme ve bolca ferahlık sunan yeni iç tasarım konsepti modern gereksinimlere cevap veriyor. Mondeo ürün gamında standart sunulan 8 inçlik dokunmatik ekran, SYNC II ve dijital göstergeler ile iç mekanda güçlü teknoloji hissi yaşatılıyor. Bilgi-eğlence sistemi SYNC II ile öne çıkan ve bir önceki versiyonda sunulmayan önemli özellikler ise klima, radyo ve navigasyon sistemlerinin Türkçe sesli komutlar ile kumanda edilebilmesi. 

Yine SYNC II ile birlikte sunulan acil durum yardımı, hava yastıklarının açılmasına veya yakıt akışının kesilmesine neden olan bir kazada Bluetooth ile sisteme bağlı cep telefonunuz üzerinden 112 Acil Yardım Servisi’ni otomatik olarak arayarak kaza yerinin GPS koordinatlarını acil durum birimlerine iletiyor. 

Yeni Mondeo’da sunulan bir diğer yeni teknoloji gelişmiş otomatik park sistemi. Bu sistem, paralel veya dikey park seçiminize göre uygun park yerini buluyor ve park etmeniz için gerekli tüm direksiyon manevralarını kendisi yapıyor. 
Paralel park çıkış yardımıysa dar park alanlarından çıkılmasına yardım ediyor. EuroNCAPten beş yıldızlı güvenliğe sahip yeni Mondeo, düşük hızlarda öndeki araca çarpmayı engelleyen aktif şehir içi güvenlik sistemi, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi, şeritte kalma yardımcısı ve sürücü dikkat takip sistemi gibi teknolojilerle donatılmış. 

Yeni Mondeo ürün gamında sunulacak motor seçeneklerinin başında üstün performans ve yakıt verimliliği sunan ödüllü 1.5 lt EcoBoost 160 HP benzinli motor yer alıyor. Mondeo’da ilk kez altı ileri otomatik şanzıman ile kombine edilen bu motor, ürün gamında önemli bir yere sahip olacak. 

1.5 lt EcoBoost motorun yanısıra yeni Mondeo’da ilk aşamada 6 ileri manuel şanzımana sahip 1.6 lt TDCi 115 HP dizel motor seçeneği de sunulacak. Önümüzdeki dönemde 2.0 litre TDCi 180 HP 6 ileri PowerShift otomatik şanzıman seçeneği de Türkiye’ye gelecek. Yeni Mondeo’nun ortalama yakıt tüketim değerleri 4.1 lt/100 km ile 7.2 lt/100 km arasında değişirken, CO2 emisyonu ise 109 ila 168 g/km arasında değişiklik gösteriyor. 

Style ve Titanium donanım paketlerine sahip olan Ford Mondeo’nun Türkiye’deki satış fiyatları 84 bin 900 TL’den başlıyor ve 97 bin 800 TL’ye kadar ulaşıyor. 

YENİ FORD MONDEO FİYAT LİSTESİ 
Mondeo 1.5 EcoBoost Style 84.900 TL 
Mondeo 1.5 EcoBoost Titanium 97.800 TL 
Mondeo 1.6 TDCi Style 84.900 TL 
Mondeo 1.6 TDCi Titanium 94.600 TL 

 TEKNİK ÖZELLİKLER Model Ford Mondeo 1.5 EcoBoost Style Fiyat 84 bin 900 TL Motor 1499 cc, dört silindir, DOHC, 16V, turbo Güç 160 HP 6000 d/d Tork 240 Nm 1600 d/d 0-100 km/s 9.2 sn Maksimum hız 209 km/s Şanzıman Altı ileri otomatik Yakıt tüketimi 7.2 lt/100 km Emisyon 168 g/km Bagaj hacmi 429 lt Ağırlık 1504 kg(automagg)


Hiç yorum yok