Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİLENEN PEUGEOT PARTNER İSTANBUL AUTOSHOWDA SERGİLENECEK

Fransız PSA grubu markalarından Peugeot, yüzde 14’ünü Fransız hükümetine, yüzde 14’ünü de Çinli Dongfeng Motor Corporation’a sattıktan sonr...

Fransız PSA grubu markalarından Peugeot, yüzde 14’ünü Fransız hükümetine, yüzde 14’ünü de Çinli Dongfeng Motor Corporation’a sattıktan sonra Çin pazarında hızlı bir büyüme trendine girdi. 


2014’te bir önceki yıla göre yüzde 4 artışla toplamda 2 milyon 939 bin adet araç satan PSA grubu, bunun 734 bin adedini Çin’de gerçekleştirdi. 

Marka burada yüzde 31,9 büyüdü. Peugeot Otomotiv Pazarlama AŞ (POPAŞ) Genel Müdürü Marc Bergeretti, markanın bir miktar küçülmek zorunda kaldığı 2014’ün zor geçtiğini hatırlatarak “2015’te 800 bin seviyesinde gerçekleşmesi öngörülen toplam pazarda Peugeot 32 bin araç satışı gerçekleştirerek yüzde 4 pazar payı elde etmeyi hedefliyor.” diye konuştu. 

Peugeot, 2014’te Türkiye’de 17 bin 26 binek, 7 bin 96 hafif ticari araç sattı. Toplam 24 bin 122 satışla yüzde 3,14 pazar payı elde etti. Türkiye’de haziran ayında genel seçimlerin yapılacağını kaydeden Bergeretti, seçimlerin ekonomiye etki etmeyeceğini ileri sürerek faiz oranlarındaki düşüşün otomobil satışlarını artıran ana unsurlardan biri olduğunun altını çizdi. 

Avrupa’nın büyüme oranlarının istenilenin altında seyrettiğini ve deflasyon tehlikesiyle karşı karşıya kalındığına dikkat çeken üst yönetici, ekonominin canlanması için Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yeni politikalarının başarılı olacağını, bunun da Türkiye’ye olumlu yansıyacağını vurguladı. 

2015’te Tofaş ile Partner üretimi konusunda işbirliklerinin 2015 sonunda biteceğini belirten Marc Bergeretti, “Bunun sürdürülmesi için müzakereler devam ediyor. Bu işbirliğinin sürdürüleceğine dair makul bir iyimserlik içindeyim. Türkiye pazarında ticari araç satışlarımızı canlandırmak için yılın ortalarına doğru Partner modelinde yeni bir dizayn ortaya koyacağız. Bunu da İstanbul Autoshow’da sergileyeceğiz.” dedi. 

Euro’nun düşüşü fiyatlara hemen yansımaz Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti, Avrupa Birliği para birimi Euro, Türk Lirası karşında değer kaybetmesinin fiyatlara kısa sürede yansımayacağını şu şekilde anlattı: “2013’te Türk Lirası Euro’ya karşı yüzde 15-20’lik değer kaybetmişti. 

Ancak otomobil fiyatları yüzde 15-20 artmamıştı. Aynı şekilde bunun tersi de geçerli. Euro’nun değer kaybetmesi, otomobil fiyatlarını bir ölçüde etkileyecektir ama bunun birebir pazara çok kısa sürede yansımasını beklememek lazım. Düşüşün otomobil fiyatlarına ne zaman ve hangi oranda yansıyacağını biraz da pazardaki rekabet koşulları belirleyecek.”Zaman

Hiç yorum yok