Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

OPELİN YENİ FAR SİSTEMİ SÜRÜCÜNÜN BAKTIĞI YERI AYDINLATACAK

Adaptif farlar otomobil dünyasında yeni bir şey değil, fakat GM'nin geliştirdiği yeni sistem artık sürücünün baktığı yeri aydınlatacak....

Adaptif farlar otomobil dünyasında yeni bir şey değil, fakat GM'nin geliştirdiği yeni sistem artık sürücünün baktığı yeri aydınlatacak. 

Opel'in iki yıldır üzerinde çalıştığı sistem, farların yönünü belirlemek için direksiyon tepkileri yerine sürücünün göz hareketlerini takip etmesi ile çalışıyor. Bazı göz takip sistemleri bir çok kamera kullanmak zorunda kalırken, bu sistemde tek bir kamera kullanılıyor. 

Sürücünün yüzüne odaklı olan kamera bakış yönünü tespit etmek için burun ve göz hareketlerini takip ediyor. Kameranın görüntüleri tespit edilen veriler işlenerek farlara iletiliyor. Geliştirilen ilk prototipler çok yavaştı. Opel'in üzerinde çalıştığı bu sistem ile daha gerçek zamanlı bir işlem gerçekleştiriyor. 

Göz tanıma sisteminin son versiyonunda çevresel infrared sensörler ve merkezi fotodiotlar kullanıyor. Bu fotodiotlar sürücünün gözlerini düşük ışık koşullarında bile saniyede 50’den fazla tarama imkanına sahipler. Sistemin, sürücü yoldan dışarı baktığı durumlarda, aydınlatmanın aracın harekete devam ettiği yönde kalması gibi de bir güvenlik önlemi mevcut. 

Opel'in yeni sisteminin başka bir faydası da belirli tek bir sürücü için değil direksiyon başındaki kişi kim olursa olsun, herkes için mükemmel bir şekilde çalışabilmesi. Göz hareketlerini takip eden adaptif far teknolojisiyle ilgili tam bir tarih verilmese de yakın zamanda üretime hazır olacağı belirtiliyor.zaman

Hiç yorum yok