Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BENTLEY BENTAYGA TANITILDI

Bentley, merakla beklenen SUV’u Bentayga’yı resmi olarak tanıttı. Dünyadaki en hızlı, en lüks ve en güçlü SUV olarak tanıtılan Bentayga, EX...

Bentley, merakla beklenen SUV’u Bentayga’yı resmi olarak tanıttı. Dünyadaki en hızlı, en lüks ve en güçlü SUV olarak tanıtılan Bentayga, EXP 9 F konseptinin üzerinden yükseldi. 


Konseptten daha farklı olarak tasarlanan ön ızgara Continental GT ve Flying Spur’dan izler taşıyor. 

Araçta LED ön aydınlatma, kaslı arka tampon, alüminyum tavan rayları ve 20 ila 22 inç arasında değişen alaşım jantlar ilk göze çarpan tasarım detaylarından oluyor. 
Bentley’in yaptığı açıklamaya göre alüminyum şasi aracın ağırlığını geleneksel çelik şasiye göre 236 kilogram hafifletmiş. Kokpitin içinde klasik Bentley çizgilerini görebilmek mümkün. 

Kaliteli deri döşemeler, 8 inçlik bilgi-eğlence sistemi, soğutmalı ve masaj fonksiyonlu koltuklar aracın prestijine vurgu yapıyor. Araçta çift panelli panoramik cam standart olarak sunulacak. Eğer güneş çok parlak şekilde tavana vuracak olursa sistem otomatik olarak camları karartacak. 

Bentley Bentayga’da arkaya eklenen iki koltukla birlikte toplam altı kişilik seyahatler yapabilmeniz mümkün. Yine arka koltularda soğutma ve masaj fonksiyonu da yer alacak. 1950 watt gücündeki Bentley Premium ses sistemi aracın içini adeta bir konser alanına çevirebilecek güce sahip. Her iki arka koltukta bulunan 10.2 inçlik Bentley Entertainment isimli tablet de müşterilere sunulacak. 

Android tabanlı bu tabletler, 4G, WiFi ve bluetooth bağlantılarına sahip olacak. Bentayga’nın kaputunun altında çift turbolu W12 motor yer alıyor. 608 HP güç ve 900 Nm tork üreten bu motor gücünü sekiz ileri otomatik şanzıman ile yola aktaracak. Dört tekerlekten çekişli Bentayga 0’dan 100 km/s hıza 4.0 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum hızı ise 301 km/s.Automagg