Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VOLKSWAGEN EMİSYON SKANDALINDANI ETKİLENLER İÇİN TAKAS TEKLİFİ

Volkswagen, dünya çapında büyük sıkıntıya soran, hatta varlığını sürdürmesini tehdit eden emisyon skandalının etkilerini yazılım ve donanım...

Volkswagen, dünya çapında büyük sıkıntıya soran, hatta varlığını sürdürmesini tehdit eden emisyon skandalının etkilerini yazılım ve donanım değişikliğinin yanı sıra, müşterilerine cazip takas teklifleri de sunarak azaltmayı tartışıyor. 

Alman Haber Ajansı DPA’nın ismini vermediği grup yöneticilerinden birine dayandırdığı haberine göre, şirket özellikle 1.6 litre hacimli dizel araçların cazip takas teklifleri ve çok düşük faizli ödeme kolaylıklarıyla takasa almanın hesaplarını yapıyor. 

Şimdilik sadece 1.6 litrelik dizel araçlar için düşünülen bu formül, müşterilerin de kârlı çıkacağı biçimde oluşturulmaya çalışılıyor. Bu yöntemin, özellikle çok kilometre yapmış olan araç sahipleri tarafından çekici bulunabileceği, ancak şimdilik sadece ‘fikir’ aşamasında olduğu da gelen bilgiler arasında. 

AVRUPA’DA DEĞİŞECEK 3 MİLYON 1.6 DİZEL VAR 
Şirketten yapılan açıklamada Avrupa’da çoğunluğunu 1.6 litre hacimli dizel araçların oluşturduğu 3 milyon araç var. Söz konusu teklifin sadece bu hacimdeki araçlar için düşünüldüğü, sayıları 4.6 milyon adet açıklanmış olan 2.0 litrelik araçların ise servislere çağrılarak onarımının yapılacağı konuşuluyor. 
1.2 litrelik motor hacmine sahip olan yaklaşık 340 bin adet araç da dahil edildiğinde toplamı 8 milyon adede ulaşan bu araçların yanı sıra Volkswagen Euro 3 ve 4 normuna sahip 500 bin aracı daha gönüllü olarak servislere çağıracağını açıkladı. 

8.5 MİLYON ARAÇ SERVISE GİRECEK 
Sadece Avrupa’da servislere çağrılacak olan 8.5 milyon adet araç aynı zamanda bir geri çağırma rekoru. Volkswagen binek ve ticari araç, Audi, Seat ve Skoda markalarının servisleri tarafından gerçekleştirilecek olan işlemler için sadece 2.4 milyon adet 1.6 litre motorlu araç için Avrupa’daki her servise ortalama 1100 araç düşecek. 

TOPLANANLAR İHRAÇ EDİLECEK 
Plana göre, yenileriyle değiştirilen araçlar, herhangi bir normu zorunlu tutmayan üçüncü dünya ülkelerine ihraç edilecek. DPA’nın haberinde bu araçların ağırlıklı olarak Afrika ülkelerine satılabileceği belirtildi. 

Haberde takasla alınan araçların Türkiye’ye de satılacağı yer aldı, ancak Türkiye kullanılmış araç ithalatına izin vermediği için bunun olması mümkün değil. İkinci elde satılamayacak kadar eskimiş araçların ise hurdaya ayrılıp satılmayacağı belirtiliyor. 

OCAK AYINDA BAŞLAYACAK 
İlk araçlar servislere ocak ayında girmeye başlayacak. Ancak 1.6 litrelik araçların çağrılmasına 2016’nın sonbaharından önce başlanamayacak. Ç

ünkü bu araçlar için yazılımın yanı sıra bazı parça değişiklikleri de yapmak gerekecek. Yapılan hesaplamalar bu araçların serviste en az 90 dakika kalacağını, bunun da servislerin rutin işlerini önemli ölçüde aksatacağını ortaya koyuyor. Kaynak : Habertürk