Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MAZDA3 DİZEL OTOMATİK SEÇENEĞİ ARALIKTA SATIŞA SUNULACAK

Japon otomobil üreticisi Mazda, 2014 yılının yaz aylarında yeni 1.5 litrelik Skyactiv-D dizel motor seçeneğinin geleceğini duyurmuştu.  ...

Japon otomobil üreticisi Mazda, 2014 yılının yaz aylarında yeni 1.5 litrelik Skyactiv-D dizel motor seçeneğinin geleceğini duyurmuştu. 


Japon otomobil üreticisi, 1.5 litrelik yeni dizel motor seçeneğinin Mazda3, Mazda2 ve CX-3 modellerinde kullanılacağını açıkladı. 1 Aralık'tan itibaren 105 beygir güç üreten, 1.5 litrelik dizel motora sahip Mazda3 Skyactiv-D ilk olarak İngiltere'de satışa sunulacak. 

Bu motor seçeneğiyle Mazda3 Skyactiv-D, Ford Focus'a rakip olacak. Her ne kadar bu motor seçeneği hakkında henüz çok fazla bilgi olmasa da, 105 beygir güç üretecek ünitenin 270 nm tork değerine sahip olacağı biliniyor. 
Mazda3'ün gücünden bir nebze kesinti olacak olsa da, 0-100 km/s hızlanmasını 11 saniyede tamamlayan bir otomobilin çok yavaş olduğunu söylemek de doğru olmaz. 

Dizel motorun ürettiği zehirli gazları arıtmak için özel sistemler kullanan Mazda, yüksek ve düşük egzoz gazı sirkülasyonunu sağlayan ve yanma sıcaklığını ayarlayan sistemler kullanmış. 
Ayrıca Mazda, yeni dizel ünitede yüksek dağılımlı yakıt enjektörleri kullanmış. Yeni Mazda3 Skyactiv-D dizel modelde ayrıca I-Eloop fren enerjisi geri kazanımı sistemi de yer alıyor. 

105 beygir güç üreten 1.5 litrelik dizel ünite, 6 ileri otomatik şanzımanla da tercih edilebilecek. Bu yeni dizel motor seçeneği ile birlikte daha fazla tercih edilmesi beklenen yeni Mazda3 1.5 Skyactiv-D modelinin, yakıt tüketimi konusu da da oldukça cimri olması bekleniyor.arabalar