Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

DAKAR 2016 PEUGEOT TOTAL TEAM START ÇIZGISINDE

Dört Peugeot 2008 DKR ve prestijli Peugeot Total Team ekipleri, başlama vuruşu 2 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan 2016 Dakar Rallisinde k...

Dört Peugeot 2008 DKR ve prestijli Peugeot Total Team ekipleri, başlama vuruşu 2 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan 2016 Dakar Rallisinde kendilerini beklemekte olan 9583 kilometrelik toz ve macera dolu pistlere meydan okumaya hazırlar. 

Sonunda geri sayım başladı. Hafta başında Arjantin’in başkenti Buenos Aires’e gelen Peugeot Total Ekibinin 95 üyesi şimdiden “komando” moduna geçmiş durumdalar. Haşin makineler uçaktan indirilir indirilmez Buenos Aires’in kuzeybatısındaki Arawak test merkezinde kısa bir nihai deneme yaptılar. 

Dört ekibin her biri nihayet üzerlerinde yarış numaraları yazılı otomobillerinin direksiyonuna geçtiler. Böylece, Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (n°302 / sarı tavan hava girişli), Carlos Sainz/Lucas Cruz (n°303 / mavi), Sébastien Loeb/Daniel Elena (n°314 / beyaz) ve Cyril Despres/David Castera (n°321 / kırmızı) kendi Peugeot 2008 DKR’larının son ayarlarını yapma şansına sahip oldular. 
Pazar günü ilk etapta start almadan önce ekiplerin hala yapacakları çok iş var. Nitekim 1 Ocak Cuma günü saat 10:30’da teknik ve idari kontrolden geçmeleri gerekecek; bu zorunlu formalite sonunda dört 2008 DKR yarışa katılmak için organizatörün resmi onayını almış olacaklar. O andan itibaren, dört 2008 DKR16’nın V6 turbo dizel motorları kükremeye başlayacaklar. 

2 Ocak Cumartesi günü start alanındaki başlangıç töreninin ardından, ekipler 11 kilometrelik prologda sahne alacak. Bu etap bir ısınma turundan daha fazlası, çünkü bu genel klasman için puan verecek ve daha önemlisi 3 Ocak günü yapılacak birinci etabın start sıralamasını belirleyecek. Ardından, 38’nci Dakar tam gaz başlamış olacak.