Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Kasko Poliçesi Yenileme

Ülkemizde trafiğin yoğun olması, sürücülerin dikkatsizliği, trafik kuralları ihlalleri ve daha birçok faktör trafik kazalarının oluşmasına ...

Ülkemizde trafiğin yoğun olması, sürücülerin dikkatsizliği, trafik kuralları ihlalleri ve daha birçok faktör trafik kazalarının oluşmasına neden oluyor. 

Trafik kazalarının her geçen gün artması da araç sigortalarını daha önemli hale getiriyor. Trafik kazaları sonucu hem kendi aracımıza hem de başkasının aracın zarar verebiliyoruz. 

Bazı hasarlar insanı maddi açıdan oldukça zor duruma sokabiliyor. Kasko sigortası olan araç sahipleri, kaza sonrası maddi zararlardan korunabiliyor. Kasko sigortası, aracın bir başka araca veya eşyaya çarpması, aracın yanması, çalınması gibi durumlarda oluşan hasarları güvence altına aldığından, herhangi bir asar anında maddi anlamda yükümüzü hafifletiyor. 

İsteğe bağlı olan bu sigortayı yaptırarak aracınızın başına gelen hasarlar ile 3.şahısın gördüğü zararları koruma altına alabiliyorsunuz. Yani kaskonun birçok konuda faydası var. 

Peki kasko yaptırmak zor mu, kolay mı? Kasko yaptırırken ne gibi detaylara dikkat etmeli? Kasko sigortası fiyatları her yerde aynı mı? Kasko yenileme yaparken nelere dikkat edilmeli? Sizler için bu konuya ilişkin birkaç püf noktasını bir araya getirdik. 

• Sigorta şirketine vereceğiniz kişisel bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olmasına dikkat edin. Belirttiğiniz herhangi bir bilgide bir yanlışlık olması poliçenin geçersiz sayılmasına neden olabilir. Bu nedenle poliçeniz hazırlanırken bilgilerinizi bir iki kez gözden geçirin. Bir yanlışlık varsa,bunu hemen düzelttirin. 

 • Aracın çalınması, yanması, aracın motorlu veya motorsuz bir araca çarpması, çarpışması gibi durumlar kasko teminatı kapsamındadır. Kasko yaptırırken bu teminatların olmasına dikkat edin. 
• Mini onarım hizmetinin olmasına özen gösterin. Böylece aracınızda oluşabilecek küçük bir çiziği, göçüğü veya camında oluşan bir hasarı kasko hasarsızlık indirimi hakkınızdan kayıp olmadan ücretsiz bir şekilde tamir ettirebilirsiniz. 
• Çekici ve assist hizmetleri iyi olan, kaliteli bir firmayı tercih edin. 
• Tercihinizi manevi tazminat limitini geniş tutan bir firmadan yana yapın. 
• Kasko sigortalarında dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri hasar sonrası ne kadar hızlı ve kaliteli hizmet alabildiğinizdir. Bu sebeple kasko yaptıracağınız firmayı seçerken teminatları ve fiyatı kadar sunacağı hizmeti de düşünerek karar verin. Hasar anında size en kısa sürede destek olacak ekibe ve hasarınızı en iyi şekilde onaracak servise sahip bir sigorta şirketini tercih edin. 

• Ek teminatlar konusuna dikkat edin. Poliçenize dahil ettiğiniz her ek teminat kasko priminizi artırır. Bu sebeple ek teminatları belirlerken öncelikli ihtiyacınız olanları seçmeye çalışın. Deprem ve terör teminatı, ferdi kaza teminatı ve hukuksal yardım teminatını mutlaka listeye alın. Orta seviyede bir ferdi kaza teminatı yeterli olabilir. Anahtar kaybı-çalınması teminatı da olsun. Yüksek limitli artan mali sorumluluk teminatı da işinize yarayacaktır.

• Hasarsızlık indirimini göz ardı etmeyin. Kasko yaptırırken bir önceki dönemde hasarsızlık indirim hakkınız olup olmadığı hakkında bilgi edinin. Bir yıllık kasko dönemi boyunca hasarınız olmadıysa veya sigortadan bu konuda tazminat talebinde bulunmadıysanız, hasarsızlık indiriminden yararlanıp kaskonuzu yüzde 30-60 oranında indirimli bir şekilde satın alabilirsiniz. Hasarsız geçirdiğiniz her yıl indirim giderek artar, böylece poliçenizi uygun fiyata yenilemiş olursunuz. Dolayısıyla bu konuda haklarınızı koruyan bir firma ile çalıştığınızdan emin olun. 

• Sigorta şirketleri, sürücünün özelliklerine göre kasko fiyatlarında çeşitli indirimler uygulayabiliyor. Bunda belirli meslek grupları, yaş grupları, ehliyet tarihi ve tek sürücü olması gibi durumlar etkili oluyor. 25 yaşından büyük araç sahipleri, %10 indirimli kasko yaptırabilirken, 5 yıl ve üzeri sürücüler, ehliyet indirimi ile poliçelerinde %15’e varan oranda indirim elde edebiliyor. Yalnız bu indirimlerden sadece ruhsat sahibi yararlanabilir. 

• Kasko sigortası fiyatları sigorta şirketine göre değişiyor. Farklı sigorta şirketlerinin fiyat tekliflerini karşılaştırıp fiyatlar arasındaki farkı değerlendirin. 

Kasko sigortasını hızlı ve pratik bir şekilde yaptırmak istiyorsanız, online sigorta sorgulama sitesi Koalay.com’u tercih edebilirsiniz. Koalay.com’da birkaç basit adımla ihtiyacınıza en uygun kasko teklifini alıp, çeşitli poliçe fiyatlarını değerlendirerek 3 dakikada en hesaplı kaskoya sahip olabilirsiniz.