Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

KİA TELLURİDE CONCEPT DETROİT AUTOSHOWDA TANITILACAK

Tıpkı kardeş marka Hyundai gibi hem tasarım hem de teknoloji anlamında son yıllarda büyük ilerleme kaydeden Kia, yeni bir SUV modelin haber...

Tıpkı kardeş marka Hyundai gibi hem tasarım hem de teknoloji anlamında son yıllarda büyük ilerleme kaydeden Kia, yeni bir SUV modelin habercisi olan konsept modelin ilk görsellerini yayınladı. 

Kuzey Amerika Otomobil Fuarı ile birlikte ilk görselleri yayınlanan Telluride olarak adlandırılan SUV'nin fütüristik iç tasarımı dikkat çekti. Otomotiv sektörünün yeni modası tamamen dijital gösterge panelinin yer aldığı iç tasarımda, bilgi ve medya sistemi için de büyük bir ekran tercih edilmiş. 

Dijital hale getirilen klima kontrollerinin yanısıra Kia, bazı manuel butonlara da yer vermiş. Direksiyonun üzerinde ise geleneksel butonlarda olduğu gibi işaretlerin yer aldığı dokunmatik kontroller bulunuyor. Daha önce Opel'de yer verilen bu teknoloji, en son yeni Mercedes Benz E Serisi'nin direksiyon kontrollerinde kullanıldı. 
Kia, bu ve bunun gibi teknoloji ve lüks özellikler ile kabin konforunu arttırmayı hedeflediğini belirtti. Koreli otomobil üreticisi, 2016 Detroit Otomobil Fuarı'nda sergilenecek bu modelde 3D yazıcı ile oluşturulan parçalara da yer vereceğini açıkladı. 

Eğer Kia, 3D yazıcı ile üretilen iç tasarım elementlerini seri üretime geçirmeyi başarırsa, müşterileri için geniş kişiselleştirme seçenekleri de sunabilecek. 11 Ocak, yani pazartesi günü Detroit'te tanıtılacak yeni Kia Telluride konsepti, özellikle yeni Volvo XC90 ile büyük benzerlik taşıyor. 

Markanın gelecek SUV modelleri için zemin oluşturan Telluride, kapı kollarına bakılırsa ters yöne doğru açılan arka kapılara sahip olacak.arabalar