Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ HYUNDAİ İ30 TURBO TEST SÜRÜŞÜ

Son dönemde ürettiği araçlarla tüm dünyada kendini ıspatlayan Hyundai , performans konusundaki eksiğini de test konuğumuz i30 Turbo’yla kap...

Son dönemde ürettiği araçlarla tüm dünyada kendini ıspatlayan Hyundai , performans konusundaki eksiğini de test konuğumuz i30 Turbo’yla kapatmayı hedefliyor. 

İsminde turbo, kaputun altında da 186 beygir gücünde bir motor olunca, beklentiler doğal olarak biraz yüksek oluyor. Bu haftaki test köşemizi Güney Kore’li bu yakışıklıya ayırdık. 

DIŞ TASARIM 
Normal i30’lardan farklılıklar ön tasarımda kendini belli etmeye başlıyor. Tampon , altıgen ızgarası etrafı krom detaylar , yatay uzanan gündüz ledler ve dinamik hatlar, aracı daha spor görünüme kavuşturmuş. 

Yan profilde 18 inçlik jantlar , arka tamponun altında bulunan egzoz difüzörü , bakış yönü alt taraf olan rüzgarlık ve siyah bir bölmeye kavuşan reflektörler aracın i30’lardan diğer farklılıkları. 

İÇ TASARIM 
İç mekana geldiğimizde dikkati çeken ilk bölme koltuklar oluyor. Kırmızı yapısı ve sizi saran bölmeleri , spor araç hissiyatını çok kolay bir biçimde yansıtıyor. 

Spor yapısı, kemikli ve yuvarlak topuzlu vitesiyle devam ediyor. Sportif kadranlar ve gaz pedalları sizi çok kolay moda sokabiliyor. Diğer bölmelerin ise klasik i30'dan alıntılar olduğunu söyleyebilirim. 

PERFORMANS
186 beygirlik bu araç, özellikle 4000 devirlerden sonra hem motor sesi hem de performansıyla beklentileri karşılamaya başlıyor. 

Alt devirlerde agresifliğini çok yansıtamayan model, motor sesinin de kulağa hoş gelmesiyle birlikte ben de performans aracıyım diyebiliyor. Daha alçağa konumlandıran ağırlık merkezi de aracın performansını üst seviyelere çekmiş. Hızlandıkça yere daha çok yaklaşan İ30 TURBO viraj konusunda da oldukça başarılı. 

Keskin girilen virajlarda çok büyük kaymalar yaşamadık, arkadan toplamalar da çok seri oluyor. Otomobil gücünü 6 ileri şanzımanıyla komple ön tarafa yüklüyor. Bu da aracın hızlandıkça neden yere yaklaştığını göstermiş oluyor. 0-100 km hızlara 8 saniye de çıkan aracın alt devirlerin biraz daha agresif olmasını beklerdim. 

Bu arada biz 0-100 km hızlanmasını 9 saniye de yapabildik. 4 silindir ve Turbo beslemeye sahip olan araç, benzinli yakıt seçeneğiyle sunuluyor. Şunu da söylemeden geçmeyelim, iç kabinde motorun agresif sesi haricinde hiçbir ses duymuyorsunuz. Yalıtım oldukça başarılı. 

YAKIT TÜKETİMİ 
Fabrika verilerinde 7.3 litrelerin görüldüğü yakıt sarfiyatında biz 100 km de ortalama 10 litreyi gördük. Bu denli performans araçlarında ve İstanbul’da bu veriler gayet iyi. 

ARTI VE EKSİ KÖŞEMİZ 
+ 3000 – 4000 dd araları araçtan aldığımız haz muhteşem. 
+ Viraj performansında çok az salınımlar gösteriyor. 
+Yalıtım muhteşem 
+ Şanzıman aralıkları ve geçişleriyle aracın gösterdiği tepkiler çok uyumlu. 
+ İçerideki konfor ve kırmızı detaylar çok başarılı. 
+ Hacim gayet başarılı . Diz ve baş mesafeleri yeterli. 
- Orta ekran çok klasik daha modern olabilirdi. 
- Alt devirlerde çok iyi performans sunmuyor 
- Ağırlık biraz daha az olabilse kalkışlardaki tepkiler daha iyi olurdu(Serkan Saraç - Haber7) 

TEKNİK VERİLER 
Silindir Hacmi : 1591 cc Motor Gücü : 186 hp Max Tork : 265 nm 0.100 km hızlanma : 8 sn MaX hız : 219 km Ağırlık : 1469 kg Yakıt Tüketimi : 7.3 LT / Test tüketimi : 10LT Yakıt Türü: Benzin Bagaj Hacmi : 378 lt Fiyatı : 80.000 TL