Tasarım konusunda modeller birbirleriyle kıyasıya yarışırken bu yarış pikap karosere de yansıdı. Artık pikap araçlar çok daha heybetli , ço...
Tasarım konusunda modeller birbirleriyle kıyasıya yarışırken bu yarış pikap karosere de yansıdı. Artık pikap araçlar çok daha heybetli , çok daha 'SUV'vari.
Siz otomobil severlere her hafta farklı sınıfta araç tanıtmaya devam ederken bu haftaki tercihimizi de bir pikaptan yana kullandık. Heybetli görünümü , başarılı motor performansı ve SUV benzeri donanımlarıyla konuğumuz Nissan Navara.
Hadi gelin Navara’yı daha yakından inceleyelim...
DIŞ TASARIM
Model bir önceki tasarımına oranla artık çok daha modern ve çok daha heybetli bir görünüme kavuşmuş. “Aman ormancı canım ormancı” türküsü artık pikaplarda çok daha yüksekten söylenecek.
İlk bakışta kromlarla çevrili ızgarası ve Led donanımlı farlar dikkatimizi çekiverdi. İri kaput yapısı aracın heybetini devam ettirirken , 5300 mm uzunluk ve 1790 mm’lik yükseklik ise heybetine heybet katıyor. Yan profil de oldukça heyecan verici olmuş.
Araca binmek için kolaylık sağlayan basamak , krom kapı kolları ve arka yük taşıma alanı tasarım konusunda oldukça iddialı.
İÇ TASARIM
İç kabin bir pikaptan daha fazlasına sahip. Konforlu koltuklar , değişen direksiyon simidi ve dijital klima , karoserin oldukça üzerinde. Navara iç tasarımda oldukça cömert davranmış. Özellikle en üst paketinde sunulan dokunmatik ekran ve dijital kadran göstergesi bunun en iyi işareti.
Bu arada klima çift taraflı ayarlanabiliyor. Arka taraf artık daha az sarsıntı hissettiriyor.
Hem koltuk yapısı hem de süspansiyon yapısı bu konforu çok rahat sağlayabiliyor. İlk defa bir pikapta kullanılan Multi – Link süspansiyonlar çok ama çok başarılı. Arka bölümde bulunan havalandırma kanalları da SUV segmentini işaret edercesine iddialı.
Bu arada teknoloji olarak bizim test konuğumuzda , USP ve Bluetooth bağlantıları da bulunuyordu. Bir üst paketinde pikaba göre muazzam teknolojiler içeren NAVARA’yı test ettikten sonra daha detaylı bir şekilde yazacağım.
PERFORMANS
NAVARA 2.3 litrelik motor, 160 beygirlik 4x2 ünitesiyle bizlerin test konuğu oldu. 403 NM TORK gücüne sahip ünite dağ bayır dinlemiyor. Gücü sürekli hissettiriyor. 20 km hızlarda 3.viteste aracın anında tepkiler verdiğini bile gördüm.
TORK gücünü verme konusunda ciddi anlamda çok başarılı.
Yol tutuşu konusunda tabi ki bir SUV gibi değil ancak hem yol görüşü hem de arazi anlayışıyla bir SUV kullanır keyfi alabiliyorsunuz. Yalıtım konusunda biraz sıkıntıları olsa da, yüksek hızlarda sallantı çok az.
Multi-Link ( konfor odaklı) süspansiyonları sayesinde de arka tarafta ciddi anlamda rahat yolculuklar yapabiliyorsunuz. Bunun dışında 4x2'lerde 750 kg da yük taşıyabiliyorsunuz.
ARTI VE EKSİ KÖŞEMİZ
+ Bir pikaba göre tasarım oldukça iddialı.
+ TORK her an devrede, gücü istediğiniz an hissediyorsunuz.
+ Dış tasarım ve renk çok etkileyiciydi.
+ Arka açılır kapanır branda işinizi kolaylaştırıyor.
+ Süspansiyonlar ilk defa bir pikap da kullanılıyor. (MULTİ LİNK
– KONFOR ODAKLI)
+ B sütununda yolculuk yapmak artık daha konforlu.
+ En üst pakette teknoloji muazzam (Daha test etmedik ayrıntılar o zaman)
+ Yakıt Tüketimi gerçekten çok iddialı (2.3 litrelik bu güçlü motorla karmada 6.8 litre yakıt tüketimi yaptık. YOL Güzergahı (Şehir dışı İstanbul-Eskişehir. Şehir içi Eyüp-Maslak)
+ Koltuklar çok konforlu.
+ Eşya gözlerine bakıldığında GÖZLÜK saklama kabı bile var..
+ Kör nokta çok az. (Bu kadar heybete oranla…)
- En yüksek paket sadece 4x4 seçeneğinde var.
- Yalıtım daha iyi olabilir.
- Vites topuzu sallantısı gözü yorabiliyor.
MOTOR ÖZELLİKLERİ
Silindir Hacmi 2298 cc
Beygir Gücü 160 HP
Maksimum Tork 403 Nm
0-100 Km Hızlanma 12.0 sn
Maksimum Hız 172 km/s
Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Tüketim 7.0 lt
Karma Yakıt Tüketimi 6.4 lt
Şehir Dışı Tüketim 6.1 lt
Yakıt Deposu 80 lt
Uzunluk 5300 mm
Genişlik 1850 mm
Yükseklik 1790 mm
Boş Ağırlık 1913 kg
Lastik Ölçüleri 255/70 R16
Serkan Saraç / Haber7