Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yeni Mercedes-Benz GLA Dijital Dünya Lansmanı ile Tanıtıldı

Yeni Mercedes-Benz GLA(2020) 11 Aralık Çarşamba günü dijital lansmanıyla tüm dünyaya aynı anda tanıtıldı.  Güncel Mercedes-Benz...

Yeni Mercedes-Benz GLA(2020) 11 Aralık Çarşamba günü dijital lansmanıyla tüm dünyaya aynı anda tanıtıldı. 



Güncel Mercedes-Benz kompakt sınıf ailesinin sekizinci modeli olarak tanıtılan Yeni GLA, hem önceki neslinden daha kompakt hem de iç mekânda daha geniş ve daha güvenli. 
Kompakt Mercedes-Benz modellerinin en yeni üyesi GLA, sürücüyü destekleyen ve sürücünün hayatını kolaylaştıran en güncel sürüş yardım sistemleriyle kompakt sınıftaki en üst güvenlik seviyesini sunuyor. 

Yeni GLA, sekizinci model olarak Mercedes-Benz’in güncel kompakt sınıf model ailesini tamamlarken, aynı zamanda markanın başarılı SUV ürün gamının giriş seviyesini oluşturuyor. Önceki nesil ile kıyaslandığında daha güçlü bir karakter sergileyen Yeni GLA, 1.611 milimetrelik yüksekliği ile önceki nesline oranla 10 cm daha fazlasını sunuyor. 

Yeni GLA’da hem SUV tipi otomobillere özgü yüksek oturma pozisyonu hem de ön koltuklardaki baş mesafesi artmış durumda. Ayrıca her ne kadar Yeni GLA’nın uzunluğu önceki nesline göre 1,5 cm kadar kısalmış olsa da arka koltuk diz mesafesi önemli oranda artış gösteriyor. 

Dik ön bölüm, kısa ön ve arka gövde uzantıları kadar otomobilin etrafını çevreleyen korumalar da arazi araçlarına özgü karakteristik tasarım unsuru olarak devreye giriyor. Kendinden emin ve dinamik tasarım Yeni Mercedes-Benz GLA, kısa ön ve arka uzantılarıyla güçlü ve kendinden emin bir görünüm sergiliyor. 

Ön bölümde başlayan çizgi A sütununu takip ederek kompakt cam alanların oluşturduğu yaşam alanıyla bütünleşiyor. Motor kaputunun üstündeki “güç kubbeleri” kadar 20 inçlik heybetli jantlar da kendinden emin ve dinamik tasarımı vurguluyor. 

Aza indirgenmiş çizgiler ve yalın tasarımın yansıması olan düzgün yüzeyler sportiflik ile modern tasarımı özenle harmanlıyor. Güçlü omuz çizgisi kadar coupé tarzında cam çizgisi de GLA’ya özgü bir tasarım özelliği olup otomobilin dinamik ve şık görünümünü daha da vurguluyor. 

Mercedes-Benz markasının diğer SUV modelleri gibi GLA’da da geniş boşluklara sahip olan, ortasından yatay bir çıta geçen ve merkezinde bir “Yıldız” taşıyan bir ön radyatör ızgarası dikkat çekiyor. 

Markaya özgü bir uygulama olarak farların içi dahil olmak üzere birçok kaliteli detay dikkat çekiyor. Kaslı omuz çizgisi önden arkaya doğru genişleyerek güçlü bir arka görünümü beraberinde getiriyor. Kapıların alt kenarı ise marşpiyelerin üzerine biniyor. 

Böylece binme-inme hareketleri daha konforlu hale gelirken, aynı zamanda pantolon paçalarının kirlenmesi önleniyor ve daha da önemlisi yandan çarpışma güvenliği artıyor. 

Otomobili çevreleyen kaplamalar bir yandan ek koruma faktörü olarak devreye girerken diğer yandan ön ve arka tampon altı eklentileri gibi otomobilin off-road karakterine vurgu yapıyor. 

Bagaj kapağına kadar uzanan iki parçalı arka aydınlatma grubu tasarımı ve tampona entegre edilen geniş reflektör bir yandan daha geniş bir bagaj açıklığına imkan tanıyarak yükleme kolaylığını desteklerken aynı zamanda otomobilin arkadan bakıldığında daha geniş ve güçlü görünmesini sağlıyor. 

Donanım paketine bağlı olarak alüminyum tavan rayları ve krom kaplamalı bagaj eşiği de fonksiyonelliği desteklerken otomobilin off-road karakterini güçlendiriyor. 


Yeni 2020 Mercedes-Benz GLA Modern ve kaliteli iç mekân 


Yeni GLA’da, ön konsol sürücü ve yolcu tarafı görsel olarak oyulmuş temel bir gövdeden oluşuyor. Sürücü tarafını ve orta konsolu geniş ekranlı mimari domine ediyor. 

Söz konusu ekran: İki adet 7 inçlik (17,78 cm), biri 7 ve diğeri 10,25 inç (26 cm) ve iki adet 10,25 inç olmak üzere üç farklı versiyon olarak sunuluyor. 

Toplam beş adet yuvarlak havalandırma çıkışı türbin motorlarını andıran görünümü ile şık ve sportif bir görüntü sergiliyor. Kapı panelleri ile konsol tasarım olarak birbiri ile bütünleşiyor. 

MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi-eğlence sistemi standart olarak sunulurken aynı zamanda isteğe bağlı olarak farklı donanımlarla da kullanıcı tarafından kişiselleştirilebiliyor. 

Sistem; yüksek performanslı işlemci, yüksek görüntü kalitesi ve grafikler, görsel kişiselleştirme olanakları, ön camda sanal gösterge paneli, arttırılmış gerçekliğe sahip navigasyon, öğrenme yeteneği olan yazılım ve “Hey Mercedes” kelimesiyle etkinleşen akıllı sesli komut sistemi gibi özelliklerle öne çıkıyor.  

Yeni Mercedes-Benz GLA Artan iç mekân boyutları ve fonksiyonellik 

 Her ne kadar yerini aldığı öncüsüne kıyasla daha kısa olsa da yeni GLA daha geniş bir iç mekân hacmi sunuyor. Tabloda da görüldüğü üzere arka koltuk diz mesafesi ve bagaj hacmi önemli oranda artış gösteriyor: 




Daha yüksek ve daha dik sürücü ve ön yolcu oturma pozisyonu, öncüsüne oranla daha fazla SUV karakteri sunuyor. Sürücü ve ön yolcu, Yeni GLA’da A-Serisi’ne kıyasla 140 mm ve B-Serisi’ne kıyasla 50 mm daha yüksekte oturuyor. 

Yüksek oturma pozisyonu kadar daha ince sütun tasarımlarının da katkısıyla daha fazla görüş alanı sunuluyor. 14 cm kadar ileri-geri hareket edebilen manuel ayarlanabilir arka koltuklar diz mesafesini kullanım amacına bağlı olarak ayarlama imkânı sunarken sırt eğimi oturma pozisyonunu ayarlama imkânı sunuyor. 

40:20:40 oranında üç parça halinde katlanan arka koltuklarla bagaj hacmi daha büyük nesneleri taşımak üzere büyütülebiliyor. Standart olarak sunulan yükseklik ayarlı bagaj zemini fonksiyonelliği destekliyor. 

Örneğin arka koltuklar katlı konumda bagaj zemini üst konumda tutulursa ön koltuk sırtlıklarına kadar uzanan neredeyse tamamen düz bir yükleme zemini elde edilebiliyor. 

Ayrıca arka koltuklar kızaklar üzerinde ileri kaydırılarak bagaj zemini en alt konuma getirildiğinde koli gibi büyük nesneler taşınabiliyor.  

Sürüş yardım sistemleriyle daha kontrollü ve güvenli bir sürüş

Yeni GLA, sürücüyü destekleyen ve sürücünün hayatını kolaylaştıran en güncel sürüş yardım sistemleriyle kompakt sınıftaki en üst güvenlik seviyesini sunuyor. 

Sürüş Yardım Paketi’nin en güncel özellikleri olarak acil durum manevra yardımcısı, acil durum şerit yardımcısı, araçtan çıkış uyarı sistemi ve hatta yaya geçidindeki kişilerin algılanması gibi özellikler bulunuyor. 

Bunun dışında; DISTRONIC, aktif takip yardımcısı, aktif direksiyon yardımcısı, hız sınırına otomatik uyarlama yardımcısı, tıkanıklık acil fren fonksiyonu, aktif şerit takip yardımcısı, aktif kör nokta yardımcısı, çapraz trafik fonksiyonuna sahip aktif fren yardımcısı ve PRE-SAFE® PLUS gibi özellikler 

Sürüş Yardım Paketi’nde devreye giriyor.  

DISTRONIC, aktif takip yardımcısı, duran aracı algılayarak fren yapıyor, aktif park yardımcısı ve navigasyon ile birlikte dur-kalk trafikte otonom olarak duruyor ve öndeki araca bağlı olarak otomatik olarak tekrar harekete geçiyor ve ayrıca ECO sürüş modunda “süzülme” fonksiyonunu devreye sokuyor. 

Aktif direksiyon yardımcısı; otomobil durduktan sonra merkezi kilitleri açarak acil durum çağrısı yapan SOS fonksiyonu ile aktif acil durdurma yardımcısı, navigasyon ile birlikte aktif şerit değiştirme yardımcısı, otoyollardaki dur-kalk sıkışıklığında 60 km/s’nin altındaki hızlarda acil durum şerit yardımcısı gibi fonksiyonları bünyesinde barındırıyor. 

Hız sınırına otomatik uyarlama yardımcısı, trafik işareti tanımlama sistemi üzerinden hız limitlerini algılayarak bunu otomobile uyarlamakla kalmıyor, aynı zamanda viraj, kavşak, gişe, yol ağzı ve navigasyon ile birlikte trafik sıkışıklığı olan noktalarda otomobilin hızını otomatik olarak uyarlıyor. 



PRE-SAFE® PLUS olası bir çarpışma riskini algılıyor. Çarpışma riskinin devam etmesi halinde sistem olası bir arkadan çarpma sonrası oluşması muhtemel savrulmayı önlemek üzere sabit duran otomobile fren kuvveti uyguluyor. Kör nokta yardımcısı, sürücünün kör noktasında bulunan araçlar dışında bisikletlileri de algılıyor. 

Sistem ayrıca ilk kez park halindeki otomobilinden inen sürücüyü risk bölgesinde yaklaşmakta olan bir araç olması halinde dikiz aynasındaki küçük bir bildirimle görsel olarak uyarıyor.

Sürücünün görsel bildirime rağmen otomobilinden çıkmak için elini kapı koluna atması halinde ise devreye bir de sesli bir uyarı tonu giriyor. 

2 m/s’den daha hızlı araçları algılayan sistem otomobil park halindeyken ve motor stop edildikten sonra tam 3 dakika boyunca etkin kalmaya devam ediyor. 

Sürüş Yardım Paketi’nin parçası olan aktif kör nokta yardımcısı, kör nokta veya kritik bölge içerisinde bir araç olması halinde aktif olarak fren yapabiliyor. 

Trafik işareti tanımlama sistemi görsel algılama ve navigasyona ait dijital harita verilerini kullanarak sürüş yönündeki hız sınırlarını ve sollama yasaklarını belirliyor ve araç hızı ile yasal hız sınırını karşılaştırıyor. 

Uygun hızın ayarlanmasının ardından sürücünün o hızın üzerine çıkması halinde sistem sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarıyor. Sistem ayrıca ters yön tabelalarını algılıyor ve sürücüyü yaya geçidi bölgesinde yaya algılaması halinde uyarıyor.

Hiç yorum yok