Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Aracınıza Lastik Almak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

Türkiye’nin dijital lastikçisi Lastikcim.com ile telefon, bilgisayar ya da tabletten dakikalar içinde aracınıza en uygun kış lastiğini seçin...

Türkiye’nin dijital lastikçisi Lastikcim.com ile telefon, bilgisayar ya da tabletten dakikalar içinde aracınıza en uygun kış lastiğini seçin ve montaj noktanızı belirleyin. 
 

Lastikcim.com’un geliştirdiği özel yazılımı sayesinde, aracınıza en uygun lastiği geniş ürün yelpazesi ve zahmetsiz alışveriş deneyimi ile seçebilir, kış koşullarına güvenle hazırlanabilirsiniz. 
 


Güvenli sürüş ve konforlu yolculuk için mevsimine uygun lastik kullanımı büyük önem taşıyor. Lastiklerinizin ömrünü uzatan ve uzun vadede maliyet tasarrufu sağlayan doğru lastik kullanımı, aracınızdan maksimum oranda konfor ve performans sağlamanıza yardımcı oluyor. 1 Nisan 2025’e kadar devam edecek zorunlu kış lastiği uygulaması için sürücüler, hazırlıklarına başladı. 
 
  Okullar açıldı, yağışlar başladı. Kış lastikleriniz hazır mı? 
Yaz tatilinin sona ermesi, okulların açılması derken sonbaharın esintili ve yağışlı günleri tüm Türkiye’de etkisini göstermeye başladı. 
 
 Sıcak havalarda yola daha iyi tutunarak aracın manevra kabiliyetini artıran, ıslak ve kuru zeminlerde daha kısa fren mesafeleri sunan sert kauçuk yaz lastiklerine veda eden sürücüler uzun sürecek kış ayları için özel olarak üretilen kış lastiklerine geçiş yapmaya başladı.  
 
Daha sağlam yol tutuşu için kış lastiğine geçişi ertelemeyin  
Yaz ve kış lastikleri arasındaki en temel fark kullanım koşullarından kaynaklanıyor. Uluslararası standartlara göre hava sıcaklığının 7 dereceden daha düşük olduğu zamanlarda özellikle kış lastiklerinin kullanılması öneriliyor.
 
Otomobilin yerle temasını sağlayan tek donanım olduğu için hayati bir öneme sahip olan lastikler, iyi bir yol tutuşu, kazaları önleme ve verimli performans alabilme açısından son derece önem taşıyor. 
 
Yaz lastiklerinden daha farklı hamur yapısına sahip olarak üretilen kış lastikleri, üretim malzemelerinin haricinde kılcal sırt deseni ve kılcal kanal yapısı gibi özellikleri ile farklılık göstermektedir. 
 
Kış lastiklerinin sırtındaki kılcal kanallar, karlı zeminlerde güçlü bir yol tutuşu sağlarken, yağmurlu havalarda ise su tahliyesine yardımcı olur. 
 
Diş derinliği, daha iyi fren performansı ve sürüş deneyimini etkiler ve kış lastiklerinde bu derinlik yasal sınır olan 1.6 mm'ye indiğinde lastiklerin değiştirilmesi gerekir.  
 
Ahmet Erkan: Doğru lastik seçimi konusunda rehberlik sunuyoruz 
 
Kış lastiklerinin güvenli sürüşteki kritik rolünün her geçen gün daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Lastikcim.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Ahmet Erkan, “Değişen iklim koşulları ve araç segmentleri, kış lastiklerine olan ihtiyacı her zamankinden daha fazla artırıyor. İdeal yol tutuşunun ve performansın sağlanabilmesi için hava koşullarını dikkate alarak mevsiminde en uygun lastiği seçmek son derece önemli. 
 
Lastikcim.com olarak, müşterilerimize en kapsamlı ürün seçeneklerini sunarken, onların güvenliğini en üst düzeyde tutmayı hedefliyoruz. 
 
Uçtan uca dijitalleşen, eşsiz ve hızlı müşteri memnuniyeti hizmetlerine öncelik vererek, doğru lastik seçimi konusunda rehberlik sunuyor ve kapsamlı hizmetlerimizle sektördeki liderliğimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz. 
 
Amacımız, her sürücünün zorlu kış koşullarında güvenle yola çıkmasını sağlamak ve aracına en uygun lastikle yakıt tasarrufu sağlayarak hem ekonomiye hem de sürdürülebilirliğe katkıda bulunmaktır. Hem kendi güvenliğiniz hem de aracınızın emniyeti için kış lastiğine geçişi ertelemeyin, asla ihmal etmeyin” diye konuştu.  
 
81 ilde montaj hizmeti ile lastik değişim günleri başladı 
 
Lastikcim.com, mevsim geçişlerinde lastik değişimi ve bakımına dikkat çektiği bu dönemde, Türkiye genelinde 81 ilde 500'ü aşkın servis noktasıyla montaj hizmeti sunuyor. 
 
Kullanıcılar, Lastikcim.com'da seçtikleri lastikleri Türkiye’nin 81 ilinde yer alan montaj hizmetiyle birlikte sepetlerine ekleyebiliyor ve bir sonraki aşamada il-ilçe bilgilerini seçerek adrese en yakın montaj noktalarını görüntüleyebiliyor. 
 
Bu yaygın servis ağı sayesinde, müşteriler lastik değişimlerini kolayca halledip, güvenle yola devam edebiliyor. Lastikcim.com, tüketicilerine peşin fiyatına 6 taksit, 36 aya varan finansman imkânı ve birçok kampanya avantajı sunuyor.
 
Ayrıca, Lastik Sigortası hediyesi, Oto Bakım ve temizlik ürünlerinde %20’ye varan indirim ve maxi puan kazanma fırsatları ile en iyi müşteri deneyimini yaşatıyor. 
 
Michelin, Goodyear, Pirelli, Hankook, Continental, Lassa, Bridgestone, Petlas başta olmak üzere 50’nin üzerinde markanın ürünleri, uçtan uca teknolojik altyapı ile tüketicilerle buluşuyor.  
 
Kış lastiğine geçmeyen ticari araçlara trafik cezası ve ceza puanı uygulaması devam edecek  
 
Uzmanlar, trafik kazalarındaki araç kusurlarının yarısından fazlası lastiklerden kaynaklandığı için mevsimine göre lastik kullanımı konusunda uyarılarda bulunuyor. 
 
Geçtiğimiz yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kış lastiği takmayanlara 2 bin 568 lira idari para cezası ve sürücülere 10 ceza puanı uygulamıştı. Bu yıl, cezaların daha yüksek para miktarlarıyla devam etmesi bekleniyor. 
 
 1 Aralık - 1 Nisan döneminde ticari araçlar için kış lastiği kullanımı zorunlu iken, il sınırları içerisinde kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ilgili valilikler üzerinden yürütülecek. 
 
Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 1 Aralık'ta başlayan ticari araçlardaki zorunlu kış lastiği uygulaması, İstanbul'da valiliğinin aldığı kararla geçtiğimiz yıl 25 Kasım tarihine çekilmişti.  
 
25 milyar dolarlık kış lastiği pazarı otomotiv endüstrisinin vazgeçilmezi Yılda yaklaşık 20 milyon lastiğin satıldığı Türkiye pazarında, 2024 yılı sonuna kadar yüzde 5 oranında bir büyüme bekleniyor. Dünya verileri ise 2023 yılında 23.47 milyar dolar olan kış lastiği pazar büyüklüğünün, 2024 yılında %5.9 bileşik yıllık büyüme oranıyla 24.84 milyar dolara çıkacağını söylüyor. 2030 yılında ise pazar büyüklüğünün dünyada 32,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Otomotiv endüstrisinin büyümesi, iklim değişikliği etkisi ile küresel kış koşullarının genişlemesi, tüketicilerin farkındalıklarının artması ve birçok ülkede yaptırım, kural ve regülasyonların daha sıkı uygulanması nedeniyle pazar hızla büyümeye devam ediyor.

Hiç yorum yok