Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Bursa Oyak Horse fabrikası 7.5 milyonuncu motor üretimi ile yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

Bursa Oyak Horse fabrikası Yaklaşık 100 yeni istihdam yaratılarak 3. vardiyaya geçildi ve fabrikanın iş gücü %10 arttırıldı.  HORSE, d...

Bursa Oyak Horse fabrikası Yaklaşık 100 yeni istihdam yaratılarak 3. vardiyaya geçildi ve fabrikanın iş gücü %10 arttırıldı. 

HORSE, dünya çapında 17 fabrika ve 5 Ar-Ge merkezi ile hibrit ve içten yanmalı güç aktarma sistemlerinde lider olan Horse Powertrain’in bir parçasıdır. 



 
HORSE, inovatif ve düşük emisyonlu güç aktarma sistemlerinde lider bir kuruluş olarak,Türkiye'deki Bursa OYAK HORSE fabrikası 7.5 milyonuncu motor üretimiyle önemli bir dönüm noktasına ulaşmasını kutluyor. 
 
Bu dönüm noktasıyla paralel olarak, OYAK HORSE yaklaşık 100 yeni istihdam alanı yaratarak, tesiste üçüncü bir vardiya oluştururken iş gücünü %10 oranında artırdı. 
 
Bu yeni vardiya, 2023 ile 2024 yılları arasında hibrit motor talebindeki sürekli büyümeye bağlı olarak %38'lik bir üretim artışını takiben, tesisin günlük 1.500’den fazla olan motor üretim kapasitesinin daha da etkin kullanılmasını sağlayacak. 
 
OYAK HORSE Türkiye Genel Müdürü Gökhan Deniz, “Bu başarı, son 54 yılda ekiplerimizin özverili çalışmasının bir yansımasıdır. İlk günden bu yana ilerlememize katkıda bulunan tüm çalışma arkadaşlarımıza, paydaşlarımıza ve tedarikçilerimize teşekkür etmek istiyorum. 
 
Türkiye’deki HORSE ekibi, karbon emisyonlarını azaltan mobilite çözümleri sunmada kilit bir rol oynamaya hazır ve kararlıdır.” diye belirtti.  
 
OYAK HORSE'ta hibrit motor üretimi: 
OYAK HORSE'ta üretilen dönüm noktası niteliğindeki 7.5 milyonuncu motor, hibrit araçlar için optimum verimlilik ve performans sağlayan HR16 Gen3 hibrit bir motordur. 4 silindirli 1.6 litrelik benzinli motor, 5600 devirde 69kW maksimum güç üretmektedir. 
 
Hem Avrupa Birliği hem de küresel pazarların taleplerine uygun olarak tasarlanan motor, emisyon azaltma taahhüdünü vurgulayan EURO 6D FULL emisyon standartlarına tamamen uygundur.  
 
Küresel otomotiv ihtiyaçlarına çözümler sunmak 
OYAK HORSE, bünyesinde yüksek basınçlı alüminyum enjeksiyon tesisi, motor ve vites kutusu bölümleri ile bir Ar-Ge merkezi bulunurken düşük emisyonlu içten yanmalı ve hibrit motorlar geliştirme konusunda uzmanlığa sahiptir. 
 
Üretimin yanı sıra otomotiv endüstrisine prototip, alüminyum döküm ve kalıp bakım hizmeti, parça işleme imkanları, metroloji, ölçüm ve laboratuvar hizmetleri, mekanik ürün test hizmetleri ve teknik eğitim programları gibi çeşitli hizmetler sunarak katkıda bulunuyor.
 
81.000 m² alana sahip olan tesis, yaklaşık 1000 çalışanıyla üç vardiya halinde faaliyet gösteriyor ve üretiminin yaklaşık %75'ini yurt dışına ihraç ediyor.  
 
HORSE: İnovatif güç çözümlerinde bir lider 
HORSE, dünya çapındaki farklı güç üretimi ihtiyaçlarını karşılamak üzere yüksek verimli, düşük emisyonlu motorlar, vites kutuları ve teknolojiler sağlamak amacıyla kuruldu. 
 
HORSE, 7 ülkede 8 üretim tesisi, 3 Ar-Ge merkezi ve Madrid, İspanya'da bulunan bir genel merkezi olan küresel bir şirkettir. Şirket, dünya genelindeki müşterileri için yılda 3.2 milyon birim üretim yapıyor.  
 
HORSE Hakkında 
HORSE, inovatif güç aktarma çözümleri sunan küresel bir tedarikçidir. Sürdürülebilir mobilite için tek bir çözüm olmadığını savunmakta ve bu nedenle otomotiv endüstrisini ve güç üretimi gerektiren diğer sektörleri destekleyecek teknolojilere yatırım yapmaktadır. 
 
Onlarca yıllık endüstriyel bilgi birikimi ile HORSE, tam hibrit, plug-in hibrit ve içten yanmalı güç aktarma organlarını ve en son teknolojileri (motorlar, vites kutuları, tam hibrit ve plug-in hibrit sistemler ve bataryalar) geliştirir, üretir ve tedarik eder. 
 
HORSE, yedi ülkede 9000'den fazla çalışanı istihdam etmekte, Madrid, İspanya'da bir genel merkezi ve dünya çapında sekiz üretim tesisi ile üç Ar-Ge merkezi bulundurmaktadır (Arjantin Córdoba; Brezilya Curitiba; Şili Los Andes; Portekiz Aveiro; Romanya Bükreş, Mioveni ve Titu; İspanya Sevilla ve Valladolid; Türkiye Bursa’da OYAK ile ortaklık halinde).  
 

Horse Powertrain Hakkında 

HORSE, hibrit ve içten yanmalı güç aktarma çözümlerinde dünya çapında bir lider olan Horse Powertrain’in bir bölümüdür. Merkezi Londra, İngiltere'de bulunan şirket, dünya genelinde 17 tesiste ve 5 Ar-Ge merkezinde 19.000 kişiyi istihdam etmektedir. 
 
HORSE Powertrain Limited, Renault Group ve Geely'nin şirkette %45’er payı ve Aramco'nun %10’luk payı ile 31 Mayıs 2024 tarihinde resmen kurulmuştur 
 

OYAK HORSE Hakkında : 

 
Bursa OYAK HORSE güç aktarma organları fabrikası, Oyak Renault bünyesinde kurulmuş olup Temmuz 2023 tarihinden itibaren OYAK HORSE adıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. 
 
54 yılda iç ve dış pazarlar için 7,5 milyon motor ve 6 milyon adet vites kutusu üretmiştir. OYAK HORSE, düşük emisyonlu içten yanmalı motorlar (ICE) geliştirmeye odaklanan HORSE tesislerinden biridir. 
 
Bursa'daki 81.000 m² alana sahip OYAK HORSE, üç vardiya halinde yaklaşık 1000 çalışanıyla üretim yapmaya devam etmekte ve ürettiği motorların yaklaşık %75’ini yurt dışına ihraç etmektedir. 
 
OYAK HORSE üretimin yanı sıra prototip, alüminyum döküm ve kalıp bakım hizmeti, parça İşleme imkanları, metroloji ölçüm ve laboratuvar hizmetleri, mekanik ürün test hizmetleri ve verdiği teknik eğitimler ile otomotiv endüstrisine katma değerler katmak için faaliyet alanlarını her geçen gün daha da geliştirmektedir. 
 
OYAK HORSE, ISO 27001 2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası, ISO 9001 2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası, ISO 45001 2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası ve ISO 14001 2015 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Hiç yorum yok